Redaktionellt

Villa Lidköping- Hammarby Svenska Cupen 2017


Efter en vinst och en förlust var dagens motstånd hemmalaget Villa Lidköping. Vår grupp bestod även av Edsbyn och Västerås som möttes innan vår match. Då målskillnad är avgörande vid lika poäng stod klart att efter deras möte som slutade 6-1 till Edsbyn var vi tvungna att slå Villa med 12 mål för att gå vidare. Vi startar matchen med härlig fart och efter en snygg brytning av Kalle Spjut och där David Brodén får tag i bollen och lägger fram den till Jesper Jonsson som sätter 1-0 i 2 minuten. Vi fortsätter i bra tempo med flera fina anfall och avslut men även bra målvaktspel från Villa.
Även Villa kommer i flera fina snabba anfall men där Slangen briljerar. Men i 7 minuten på en misstänkt offside kommer Axel Ekholm igenom och gör 1-1. Matchen svänger med ganska många felpass på mitten från båda lagen.
Vi får en hörna i 16 minuten där Robin Sundin slår in en fin pass som Ilja Grachev klipper in till 2-1.
Villa trycker på och Slangen gör några riktigt fina räddningar igen. Men Villa får flera hörnor och i 33 minuten gör Martin Johansson 2-2 på just en hörna. Kort därefter tappar vi bollen i uppspelsfasen vilket resulterar i 3-2 av Bajen bekanta David Karlsson. Ytterligare ett bolltapp på mitten och snyggt avslut från Villas Nikolai Jensen och 4-2.
Vi rycker upp oss och gör mycket snyggt 4-3 av Christoffer Fagerström och 4-4 av Adam Gilljam med pass av David Pizzoni Elving.
Villa får ytterligare en hörna och gör 5-4, David Karlssons andra och tar timeout. Sen kommer en av matchens snyggaste mål med en kanonpassning från Ilja Gracjev till Christoffer Fagerström som sätter 5-5.
Vi har tillfälle att avgöra matchen i 60 minuten efter fina chanser men Villa ställer och avgör matchen i 62 minuten, 6-5 av Johan Esplund.
Tre matcher på stor is mot enbart Hall lag där det finns positiva saker att ta med och en hel del att jobba på.

Lena Rubin


Copyright © 2017 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se