Redaktionellt

Misja inför derbyt


 

 

Det har varit en intensiv och framgångsrik bandyvecka för Hammarby. Tre matcher på fem dagar, och laget har tagit full pott. Nu väntar ett par hemmamatcher innan det blir ett kortare uppehåll för landslagsspel. Hemsidan fick ett samtal med tränaren Misja Pasjkin under onsdagen, där han summerar den senaste veckan och tittar framåt mot fredagens Stockholmsderby mot Tellus.

 

Hur är läget i truppen? Carl-Johan Rutqvist och Ilja Grachev har ju stått över de senast matcherna.

 

-Rutan och Grachev tränade igår för första gången, och de körde med laget hela träningen. Vad jag såg, så kunde de gå för fullt och träna på hela vägen, det känns positivt. Jag tar ut matchtruppen på torsdag, och då får vi se om de är med. I övrigt är alla tillgängliga som det är idag, alla är friska.

 

Det har ju varit ett tätt spelschema sista veckan, tre matcher på fem dagar. Är ni slitna i laget?

 

-Jag känner lite tvärtom, jag tycker vi blir starkare och starkare. Och vi går stärkta ur den tuffa matchserien som var förra veckan. Vi känner oss absolut inte slitna, vi känner oss fräscha i kropparna.

 

För en vecka sedan besegrade ni Falun med 7-4, vad säger du om den matchen?

 

-Vi vinner, men vi är absolut inte nöjda med hur vi genomför matchen. Men vi får med oss två poäng, det är viktigt att kunna vinna matchen även när spelet inte stämmer.

 

Sedan mötte ni Sirius på Studenternas, där vann ni med 5-3.

-Mot Sirius gör vi en bra match. Att vi avgör i slutet är vår styrka. Men matchen är jämn länge, vi jobbar hårt och bygger matchen de sista 20, där vill vi vara riktigt bra. Det visar vi mot Sirius och vi vinner den perioden med 3-0. Vi gör en riktigt stark vändning och ett bra avslut på matchen.

 

Och i lördags mötte ni Vänersborg på Zinken, vinst med 6-3.

 

-Det är som en liten trestegsraket. Mot Vänersborg tycker jag vi gör en väldigt, väldigt bra match, sett över 90 minuter. Vi spelar bra hela matchen, både offensivt och defensivt. Vi får till vilka ytor vi skall täcka och vilka zoner vi skall attackera. Mina killar genomför matchplanen till 100 procent och vi vinner matchen välförtjänt.

-Det var 6 poäng vi tävlade om förra veckan och vi fick till 6 poäng. Jag tycker vi blir bättre och bättre för varje match, och jobbar hårdare och hårdare med de speltekniska detaljerna vi behöver förbättra.

 

Och på fredag är det Stockholmsderby mot Tellus. Hur förbereder ni er?

-Vi har den här veckan att förbereda oss. Vi väljer att vila två dagar, måndag och onsdag, för att hämta upp kraften i kroppen och fylla på med energi. På tisdag och torsdag tränar inför matchen för att känna oss riktigt fräscha och vara bra förberedda för uppgiften på fredag.

 

Vad säger du om motståndarna, Tellus?

 

-Jag tycker de har gått bra men inte fått med sig poängen, det var väl något likande förra året också. Men de har spelat jämt mot många lag. Det har fattats den där lilla extra medstudsen för att de skall få med sig poäng. De är bra med i matcherna och det är ett lag man måste visa stor respekt för. De kör i 90 minuter och de gör sin grej.

-Det är inte någon speciell spelare som jag vill pointa ut i Tellus, jag tycker man skall titta på Tellus som en helhet, som ett lag. Där ligger deras största kraft.

-Det gäller för oss att vara påkopplade och fokuserade till 100 procent. Tellus styrka är att de är riktigt bra försvarsmässigt. Sedan tar de vara på chanserna de får offensivt i matcherna. Det ser man tydligt. Det är därifrån de jobbar och de gör det väldigt bra.

 

Hur är det att spela ett derby?

 

-Det är ingen som vill förlora ett derby, vi vill inte förlora och det vill inte de heller. Derby är alltid speciella matcher. Det är mer känslor, lite hetare och lite mer fysiskt spel. Det är det som symboliserat derbyn. Det är häftiga matcher att spela för spelarna.

 

Har du någon hälsning till publiken?

 

-Alla grönvita hjältar kom till Zinken och sjung fram oss till en ny seger. Ni är våran spelare nummer 12. Vi har alltid höga förväntningar på oss att vi skall prestera en bra bandy, och det vill vi göra.

 

-Vi kan inte hoppa över vissa steg i processen, det fungerar inte så. Den bandy vi står för är en offensiv attackbandy, men det gäller att få till en helhet och en rätt balans så inte det ena tar över det andra. Det är viktigt att publiken har lite tålamod. Vi repeterar mycket nu, men vår publik kommer att få se bra konserter framöver – ett ännu bättre Hammarby.

 

 

/Sten Haase


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se