Herrlaget

Misja inför premiären


 

 

 

På onsdag blir det äntligen hemmapremiär på Zinken. Det är nykomlingen Frillesås som kommer till Stockholm. Laget har startat med två förluster, först mot Edsbyn och senast mot den andra nykomlingen Falun. Men Hammarbys tränare Misja Pasjkin ser ingen risk för underskattning av motståndarna.

 

Hur är isen nu, blir det spelbart på onsdag?

 

-Det utgår vi ifrån. Vi hoppas verkligen att det blir spel och att vädergudarna är med oss. Absolut, vi siktar på match som det ser ut idag.

 

 

Vilka är dina Intryck från Vetlandamatchen?

 

-I det stora hela, om man skall sammanfatta den, så började vi väldigt, väldigt bra. De första 30 minuterna spelar vi riktigt bra bandy. Vi spelade dynamiskt, både offensivt och defensivt, och vi tog ledningen med 4-0. Så första halvtimman är jag väldigt nöjd med.

 

-De sista 60 minuterna blir det mer cowboybandy, lite fram och tillbaka. Vetlanda gör ett par mål i slutet på första halvlek. Det är vi som bjuder in dem i matchen. Vetlanda tar den chansen och utnyttjar sina lägen och sedan är det match igen. I slutet av matchen visar vi viljan att vinna och spelar för varandra. Även om det inte flyter på som vi vill, så visar vi en jäkla inställning och genomför den så att det blir seger.

 

-Det blev en hel del utvisningar i andra halvlek, så matchen blev sönderryckt. Vi fick inte i gång vårt spel. Det positiva är att vi vinner matchen med 8-6 och får med oss två poäng. Att vi får med oss segern är det viktigaste. För det är genom segrarna vi bygger vårt självförtroende.

 

– Offensiven och effektiviteten är jag nöjd med, vi är effektiva framför mål. Vi ville verkligen få in kulan i mål. Nu skall vi skruva på vårt försvarsspel en hel del i framtiden och få ihop det bättre. Att släppa in sex mål är jag inte nöjd med, på det sätt vi släpper in dem. Sedan är det premiär också, då brukar det bli lite krampaktigt innan man kommer igång. Och att vi inte spelat match 2 x 45 minuter, spelar också in.

 

-Patrik Hedberg gjorde en jättebra match i mål, och Christoffer Fagerström och Jesper Jonsson var väldigt vassa framåt. Det är skönt att Ivan Lebedev är tillbaka i laget. Han kom till oss för bara några dagar sedan och behöver lite tid att komma in i spelet. Han kommer att bli bättre för varje match.

 

 

Det blev en del hörnmål också.

 

-Vi får igång de fasta situationer, det är viktigt eftersom vi haft lite problem med det under försäsongen. Vi gjorde tre mål där och det är bra facit.

 

 

Och på onsdag möter ni Frillesås.

 

-Det är en nykomling. Vi känner väl dem inte så jättemycket. Vi har tittat på tv hur de spelar, hur de vill spela. Vi har inte spelat mot dem tidigare, så det skall bli kul att få möta dem på onsdag. De spelar efter sitt material och de ser ut att vara disciplinerade.

-De har en hel den nyckelspelare som har elitserierutin och som vi får se upp med.

 

 

Blir det svårt att motivera laget inför matchen?

 

-Det finns absolut inga sådana tankar, det finns inga skrattmatcher i elitserien. Vi kommer att vara fullt fokuserade på vår uppgift, det vi skall göra. Sedan är det hemmapremiär också, så det kommer att var full fart framåt.

 

 

Drabbas laget av problemen med Zinkens ishall?

 

Så länge isen finns ute, så drabbas vi inte så. Men om det skulle det vara väldigt dåligt väder så vi inte kunde träna ute, skulle vi gå in i hallen. Men nu har vi inte den möjligheten, så vi får köra på det vi har. Om det inte går att träna alls ute, då får vi titta på andra alternativ.

 

 

Är det något lag som överraskat i elitserien hittills?

 

-Som resultaten varit nu, är det inga större överraskningar i elitserien. De som överraskat mer är kanske Tellus som hållit ihop det så bra med de skador de har. Så jag vill nog säga att Tellus överraskat mest hittills.

 

 

/Sten Haase


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se