Herrlaget

Misja inför Svenska Cupen


 

I helgen spelas Svenska Cupen för 14:e gången. Turneringen som startade 2005 spelas numera i Lidköping. Hammarby har lyckats bra. Tre cuptitlar har det blivit: 2005, 2013 och 2014. Bara Sandviken med sex titlar har lyckats bättre. Lagen spelar i två grupper. I gruppspelet ställs Hammarby mot Villa, Edsbyn och Vänersborg. Matcherna kan följas via Bandyplay och Elitrapport. Hammarby Bandys hemsida fick ett samtal med tränaren Misja Pasjkin om försäsongen och den kommande cupen.

 

Hammarby har spelat sex träningmatcher hittills. Tre vinster har del blivit, mot Edsbyn, Start och Falun. Matchen mot Sirius slutade oavgjort, och mot Västerås och Bollnäs blev det förluster. Den sammanlagd målskillnaden är 36-30. Skytteligan toppas av Jesper Jonsson 12, och sedan följer Christoffer Fagerström och Ilja Grachev 6, Adam Gilljam 5, David Thorén 3, Pontus Blomberg 2, Fredrik Larsson, David Pizzoni Elfving.

 

 

Vilka är dina intryck av träningsmatcherna?

-Till att börja med har vi haft mycket fokus på vår offensiv. Där tycker jag vi har hittat en bra känsla. Vi gör mycket mål framåt men vi har släppt in alldeles för mycket mål bakåt. Där måste vi hitta en bättre balans i vårt spel för att inte släppa in så mycket mål.

-Det skall vi skruva på ordentligt och prata mer försvarsspel. Vi skall ta fram det försvarsspel vi vill spela för att kunna utmana de bästa, och det jobbar vi för fullt med.

-Offensivt har vi spelat bra och haft tillräckligt med lägen för att vinna alla matcher egentligen. Inför cuperna (Svenska Cupen och World Cup) jobbar vi med att hitta balansen mellan offensiv och defensiv.

 

 

Bandypuls bland annat, skrev att det är problem för Ivan Lebedev att få arbetstillstånd, hur är läget där?

-Det har varit problem att få hit Ivan, det har varit lite struligt med Migrationsverket. Men vi jobbar för fullt och har bra folk inkopplat, som Stefan sa till Bandypuls. Och det kommer att lösa sig, det är vi inte oroliga för. Men vi vill ju ha hit honom så fort som möjligt för träning och matcher. Han är en av oss, vi behöver ha honom för att få en komplett trupp.

 

 

Hur är läget i truppen i övrigt?

-Vi har inga skador i laget. Vi har spelat med samtliga spelare i truppen, och bägge målvakterna också. Så var det förut, nu kommer vi att spela med det bästa vi har. Det kommer att bli annorlunda matchning också när det blir tävlingsmatcher.

-Killarna gör det bra och har gjort det vi begärt av dem. Det gäller framför allt offensiven – där är vi bra.

-Nyförvärven börjar hitta spelet mer och mer. Det är en process att lära sig det spel vi spelar. Det kommer att ta lite tid och det måste få ta lite tid, de har bara varit här några månader nu.

 

 

Hur laddar ni inför cupen?

-Vi tränar måndag, tisdag och torsdag. På torsdag har vi också ett sista möte för att prata ihop oss om målsättning för cupen. Sedan åker vi ner fredag morgon.

– Cupen ser vi som en bra tävling för oss. Det Hammarby ställer upp i, det vill vi vinna. Vi har höga ambitioner.

 

 

Vad säger du om motståndarna i gruppen?

-Det är en bra grupp med Villa, Edsbyn och Vänersborg. Villa har värvat otroligt bra, så de ses som stora favoriter på förhand. Det är en tuff grupp, det krävs att vi är bra om vi skall ta oss vidare. Det är en riktigt bra turnering, och det är mycket prestige i den. Alla som tävlar där vill vinna den.

 

-Hammarby har visat bra resultat i cupen tidigare år och vi hoppas vi kan göra en bra turnering i år också. Det ser bra ut, absolut. Så får vi se hur vi står oss mot de andra lagen. Det blir en bra värdemätare och en bra utmaning för oss, och vi är sugna att åka ner.

 

 

Lycka till i turneringen!

-Tack.

 

 

/Sten Haase


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se