Redaktionellt

Misja Pasjkin inför andra semin


 

 

 

Hammarby förlorade första semifinalen mot Västerås. Matchen slutade 6-3 och fyra av Västerås mål kom på hörnor. Men Hammarbys tränare Misja Pasjkin har lagt matchen bakom sig och fokuserar på matchen på Zinken på fredag.

 

 

Vilka är dina intryck efter första semifinalen?

 

-Jag tycker vi gjorde en bra match. Men vi behöver skruva på detaljer och vara mer killer i de lägen vi får. Fasta situationer är väldigt avgörande i tajta matcher. I det stora hela är jag nöjd med hur vi genomförde matchen i Västerås. Nu har vi spelat 90 av 450 minuter i matchserien. Det är bara att jobba vidare. Men vi släppte in fyra mål på hörnor, där behöver vi bli bättre.

 

 

Det blev en spännande kvartsfinal över fyra matcher mot Sandviken. Vad lärde ni er där?

 

-Vi lärde oss att det finns inga omöjliga uppgifter. Vi är mentalt starka och har bra självförtroende, och vi tror på det vi gör. Vi såg vad vi fick för effekt och resultat på det i den matchserien. Vi vill bygga vidare på det, förstärka det och göra det ännu bättre i semifinalen.

 

 

Vad skiljer Västerås som lag mot Sandviken?

 

-Västerås är ett mer pulserande och körande lag och spelar med mer fart än Sandviken. De vill pulsera och köra slut på sin motståndare. Och det har de lyckats med både i kvartsfinalen och i grundserien. Det är deras melodi att pumpa på, och de gör det bra.

-Västerås är ett skridskostarkt lag. Det gäller för oss att vara med där och koppla på tidigare än man behöver göra mot Sandviken. Framför allt är det viktigt i försvarsspelet att man ligger i rätt position. Det krävs lite mer och det tycker jag vi gjorde bra i tisdags. Förutom hörnor har de fyra skott på mål på 90 minuter. Det gäller för oss att fortsätta att vara disciplinerade bestämda i försvarsspelet.

 

 

Vad tyckte spelarna om matchen?

 

-Vi har släppt den matchen och fokuserar på nästa 90 minuter på fredag. Vi var förbannade att vi inte vann och fick med oss bättre resultat därifrån. Man skall vara förbannad när man inte vinner. När vi själva hade bollen gjorde vi många bra saker och jobbade bra med bollen inom laget. Vi jobbade hårt för att skapa bra lägen för oss själva.

 

 

Och hur ska ni vinna på fredag?

 

-Genom att fortsätta att vara riktigt disciplinerade och tajta i vårt försvarsspel. Vara smartare när vi själva har bollen och vinna kontringsmatchen. Sedan vi behöver skruva på fasta situationer åt bägge håll, både defensivt och offensivt.

 

-Jag önskar vi blir ännu effektivare i våra offensiva lägen, Att vi verkligen är bestämda och vill göra mål till varje pris. Det kostar blåmärken, det kostar slag och det gör ont att göra mål i en semifinal, och det får vi vara beredda på. Det handlar om att sätta dit chanserna.

 

 

/Sten Haase


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se