Herrlaget

Misja Pasjkin inför svenska cupen


Efter segern i träningsmatchen mot Bollnäs laddar Hammarby upp inför Svenska Cupen. I Hammarbys grupp spelar också Edsbyn, Villa och Västerås. I andra guppen möts Bollnäs, Sandviken, Vänersborg och Broberg. Semifinaler och final spelas på söndagen. Hemsidan fick en intervju med Misja Pasjkin efter måndagsträningen.

 

 

Vad säger du om träningsmatcherna så här långt?

-Våra första fem träningsmatcher har varit okej. Vi har testat lite olika saker och positioner. Även om vi vill vinna varje match så lägger vi mer fokus på vårt eget spel, som vi vill spela och utveckla under hela säsongen för att vara som bäst när det gäller.

 

-Vi vill spela bandy med högt tempo och med snabb återerövring av boll. Men det krävs mod att spela den sortens bandy. Och det precis vad det här laget har – en massa mod och kraft. Det tycker vi att vi får till bra långa stunder mot Bollnäs. Vi gör det vi hade bestämt innan och spelar konsekvent matchen igenom och vinner rättvist.

 

Hur ligger ni till träningsmässigt jämfört med de andra lagen?

-Vi har ju valt medvetet att möta de bästa lagen under försäsongen, både de ryska och de svenska. Helt logiskt så ligger vi efter träningsmässigt. Vi har tre pass på stor is, de bästa lagen vi vill mäta oss med har kanske femtio träningspass plus träningsmatcher. Så det är klart vi ligger efter. Men vi vet om förutsättningarna och tänker inte så mycket på det faktiskt. Det får ta den tid det tar. Men vi jobbar hårt för att hitta en trygghet i vårat grundspel.

 

Och hur ser du på Svenska Cupen?

-Nu blir det lite annat, nu är det tävlingsmatcher till helgen som kommer. Självklart är vårt  mål att spela för seger i varje match och göra en riktig bra turnering.  Vi vill inte åka dit för att delta, utan vi åker dit för att tävla.

 

-Vi börjar cupen mot Edsbyn på fredagen eftermiddag, 13:45. Och sedan möter vi Västerås på kvällen 21:30, så det blir två matcher på fredagen, och Villa på lördag eftermiddag.

 

-Det är en otroligt tuff grupp vi spelar i. Jag skulle nog vilja kalla den ”dödens grupp”. För oss handlar det om att bli etta eller tvåa för att spela vidare på söndag.

 

Vad vet du om motståndarna i gruppen?

-Jag skulle vilja säga att de andra lagen är ungefär likvärdiga jämfört med var de var förra året, och vi själva är inte sämre än förra året.

 

Hur är läget i truppen?

-Vi åker ner med hela truppen. Robert Rimgård vilade mot Bollnäs men alla är tillgängliga för spel.

 

Hur laddar ni inför cupen?

Vi har tränat idag, tränar i morgon och på torsdag och sedan åker vi tidigt fredag morgon.

 

 

/Sten Haase


Copyright © 2017 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se