Herrlaget

Misja Pasjkin inför Västeråsmatchen


 

 

På onsdag spelar Hammarby säsongens första träningsmatch. Västerås står för motståndet och matchen spelas i ABB Arena, avslag 19:00. Träningsmatchen blir också säsongsstart för hemsidan, som fick ett samtal med tränaren Misja Pasjkin inför Västeråsmatchen. Längre intervjuer med tränare och nyförvärven kommer i anslutning till Svenska Cupen i september.

 

Nya i årets trupp är Pontus Blomberg från Vetlanda, Fredrik Larsson från Tellus och Tom Nyström som fått sitt första seniorkontrakt. Ytterligare en spelare är på väg in. Det är även ett par förändringar runt laget. En ny målvaktstränare, Fredrik Pevätalo, är på plats, och Lasse Englund är ny materialare (intervjuer med dessa kommer inom kort). Annars är det mesta sig likt.

 

Några spelare från förra säsongen har lämnat truppen. Förutom Kalle Spjuth som slutat och Alan Dzhusoev som återvänt till Ryssland saknas David Brodén (ny klubb SAIK), Kasper Milerud (Bollnäs) och Fredrik Rubin (Tellus).

 

Hur går träningen så här långt?

 

-Augusti är en tuff månad med hård fysträning. Vi är i en uppbyggnadsfas och jobbar mycket med tung belastning, berättar Misja Pasjkin. Vi kör fem pass i veckan. Isträning i hockeyhallen varvas med spinning och ryssinspirerade barmarksträning. Dessutom har vi tränat boxning.

 

-Vi har en spelidé från förra säsongen som vi kommer att fortsätta att jobba med och utveckla. Spelarna känner sina roller och vi vet vad som förväntas av laget. Så i år börjar vi lite längre fram i vår plan än vi gjorde förra året.

 

Du skrev ett treårskontrakt med kubben inför säsongen. Det betyder väl en långsiktig satsning?

 

– Ja, det stämmer. Det tar tid att bygga en spelmodell offensivt som defensivt. Det krävs en klar linje och tydlighet i varje roll! Jag tycker att vi kommit en bra bit på vägen tillsammans med killarna, men vi är inte färdiga. Så det känns bra att jag har fått den tiden och det förtroendet av klubben.

 

Hur förbereder ni er för matchen?

 

-Innan matchen väntar ett par ispass och fyspass i Stockholm. På onsdag åker vi ner till Västerås. Det blir första gången på stor is för laget. Även isträningen har hittills skötts i hockeyhallen, så vi har varken tränat eller spelat på stor is ännu.

-Alla spelare är tillgängliga inför matchen, förutom Ivan Lebedev som ansluter till truppen i slutet av augusti.

 

Vad vill du få ut av matchen?

 

-Vi spelar alltid för att vinna. Men prioritet 1 är att göra det vi bestämt att vi vill göra. För oss är det en träningsmatch, resultatet får komma i andra hand.

 

-Vi är väl förberedda. Alla är sugna att spela. Ändå ligger vi träningsmässigt lite efter lagen med hall. Men det får vi kompensera på annat sätt. Vi vet ju vad som gäller.

 

-Motståndarna Västerås har haft en del omsättning på spelarsidan. Fyra nyförvärv kommer från Tillberga. Henrik Kjellsson från Sirius är ny målvakt efter Andreas Bergwall, som går till AIK. Västerås vill nog få revansch i år efter förra säsongens insatser.

 

Lycka till inför matchen!

 

-Tack

 

 

/Sten Haase


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se