Herrlaget

Nyförvärv: David Brodén, 21, mittfältare


Inför nästa säsong kommer Hammarbys herrlag värva några nya spelare. Ur förra årets trupp utgår Fredrik Rydberg, Richard Koch och Klas Nordström (som gick till Sirius mitt under säsongen). Dessutom anses truppen ha varit för lite för tunn – målsättningen är därför en något större trupp under nästa säsong.

 

David

 

 

Förhandlingarna är inte klara med alla de önskade nyförvärven och de kommer därför att presenteras allteftersom här på hemsidan. Först ut är David Brodén, mittfältare från Ifk Motala, som nu skrivit på för Hammarby. Om namnet låter bekant så beror det på att David är huvudtränare Magnus Brodéns son!

 

David Brodén (f. 1992), har Ifk Motala som moderklubb. Han gick till bandygymnasiet i Sandviken år 2008, och spelade juniorbandy i SAIK under studietiden. Säsongerna 2010/11 och 2011/12 fick han en hel del speltid i SAIKs A-lag, och var bland annat med i det lag som vann SM-guld i mars 2011.

 

David har spelat i alla svenska pojk- och juniorlandslag: P15. P17 och P19. Vi som såg David i båda matcherna mellan Hammarby och Motala under den gångna säsongen, la genast märke till hans stora kvaliteter som bandyspelare: snabb och skicklig på skridskorna, utrustad med en bra passningsklubba och med riktigt god speluppfattning.

 

Inför förra säsongen skrev David på för moderklubben Ifk Motala, då nyuppflyttad till Elitserien. Som bekant åkte sedan Östergötlands bandystolthet tyvärr ur högsta serien efter bara en säsong. För David Brodén, som vill spela elitseriebandy, har det inneburit att han på senare tid sett sig om efter ett kontrakt med en elitserieklubb. Flera klubbar har också visat intresse, men mest lockade till slut alltså nyblivna Svenska Mästarna.

 

Välkommen till Bajen, David! Varför blev det Hammarby?

 

-Tack så mycket! När man ringer från klubben med Sveriges bästa bandylag så är det naturligtvis jätteintressant och smickrande. Jag vill satsa fullt ut på bandyn och måste då spela i Elitserien. Jag vill utvecklas så mycket det går och se hur bra jag kan bli. Att spela i Hammarby ger mig de bästa tänkbara förutsättningarna och de tuffaste utmaningarna.

 

-Det betyder också en del att jag är hammarbyare sedan jag var liten och pappa tog med mig till Söderstadion på somrarna. Så fort jag kunde har jag också själv åkt upp till Stockholm och kollat på Bajen, mest fotboll men också en del bandy. Jag håller på Bajen i allt. Det är en dröm att nu få vara med i ett av Bajens topplag!

 

Hur är du som bandyspelare?

 

-Andra borde egentligen beskriva mig. Jag betraktar mig som ganska allround, bra på det mesta – men också utvecklingsbar i allt. Jag vill och tror jag kan bli bättre på allt. Jag är ju fortfarande väldigt ung.

 

Vad ska du göra vid sidan av bandyn?

 

-Det är inte helt klart. Jag ska jobba, men jag vet inte riktigt med vad ännu.

 

Hur blir det att ha din pappa Magnus som tränare?

 

-Det är ju inte nytt för mig. Han var min tränare ända fram till bandygymnasiet. Vi kommer naturligtvis att lämna våra privata relationer helt utanför bandylaget. I bandyn är han min och alla andra lagklamraters tränare, inget annat. Jag vill inte särbehandlas på något vis, och jag vet att det inte kommer ske.

 

-Han är en kunnig, bestämd – somliga skulle säga hård – och rak tränare. Det är en ledarstil jag gillar.

 

 

/Rune Premfors


8 kommentarer till Nyförvärv: David Brodén, 21, mittfältare

 1. Kallegubben skriver:

  Skön förstärkning från egna familjen – välkommen, David! Men tråkigt för bandykulturens Motala.
  Älskvärde Richard Koch slutar efter lång och trogen bajentjänst, man önskar honom och moderklubben Selånger bättre lycka nästa år i uppåtkvalet. Tack för allt inkl slutspelsmål 2013, RICHARD LEJONHJÄRTA!
  Klas Nordström försvann till Sirius utan förklaring till supporters och hemsideläsare. Kanske känsligt och/eller privat, vilket får accepteras. Men Fredrik Rydberg? Han har framställts/uppfattats som duktig, lovande, ung och ambitiös. Ännu en toppvärvning som bara försvinner? Inte ens hans nya klubb eller avsikter.
  Till slut har många av oss undrat varför både Jeppa och Östblom inte fick förlängda bajenkontrakt inför gången säsong, utan gick direkt in på ordinarie platser hos fjolårsfinalisterna Villa resp Sandviken? Där de från och till briljerat i slutspelet? Intet därom utåt?
  Är sanningar alltför ofördelaktiga, kan vi väl få oss till livs en kort verserad bakgrundsantydan? Bajen är numera en folkrörelse och då måste basen (=supporters, sympatisörer, aktiva, hemsida, gynnare, Zinken-/Söderstadionberoende bajentjackare) UTGÖRA PRIO #1!

 2. TomasAllansson skriver:

  Grattis Hammarby Bandy !
  David Brodén är en av de allra finaste idrottsgrabbarna – på alla sätt – som jag haft under min idrottslärartid. Good Luck, David !!!

 3. Ovz skriver:

  Välkommen David!
  Forza Bajen!

 4. HJ skriver:

  Otippat?
  Klart pappa hämtar sin son till Bajen…

 5. Pelle skriver:

  Låter inte helt okej i mina öron? Men det är ju upp till Brodén.

 6. Brorruben skriver:

  Fantastiskt! Välkommen David till klubben i ditt hjärta!

 7. Yngve skriver:

  Hur kunde detta få ske?

 8. Bengt skriver:

  Borde man inte spela in fler från sin U20trupp

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se