Herrlaget

Olov Englund satte punkt!


Olov Englund är inte bara världens bästa back. Han är nu en storskytt också. Det visade han när han avslutade SM-finalen. Norrlänningen har lite hemlängtan, men vi hoppas att han stannar hos oss ett tag till.

 

IMG_4095_Olov

 

 

Du avgjorde finalen med sista målet. Hur kändes det?

 

– Nja? Avgjorde? Jag kanske satte punkt. Det var klart roligt att göra mål. Jag slog in en straff på Edsbyn, annars är det sällsynt att jag gör mål.

 

Vad tycker du om finalen totalt?

 

– Det var en häftig upplevelse. Få kan få uppleva liknande. Jag är lycklig över att få uppleva detta.

 

Gjorde det ont när Chrille Edlund rammade dig?

 

– Gjorde han? Det kommer jag inte ihåg.

 

Vad säger du om Friends Arena?

 

– Mäktigt! Fantastiskt bra bandyarena!

 

Vad tycker du om Hammarbys riktiga supporters?

 

– Första halvlek var jag nära dem. Det var fantastiskt. Vi i försvaret hörde inte varandra. Osannolik upplevelse! Andra halvlek hörde vi bara Sandvikens lilla småorkester. Bajenpubliken lyfte oss verkligen!

 

Vad tycker du om Hammarbys s.k. supporters?

 

– Vad ska jag säga. Hör kanske till. Men jag tycker inte att det är acceptabelt.

 

Hur var upplevelsen när vi träffades på Zinkensdamm efteråt?

 

– Häftigt! Hela dan var euforisk. Men efter en kaosartad dag, kändes det skönt att umgås under lite lugnare former.

 

Du har blivit en Hammarbylegend. Kommer du att stanna hos oss?

 

– Det var en annan fråga. Förhandlingar pågår. Jag trivs i Stockholm, men hemtrakten Kalix drar. Det gäller att få det att stämma privat, familjärt. Nu har jag varit hos Hammarby sedan 2004 och älskat varje minut!

 

 

/Ulf Hansson


23 kommentarer till Olov Englund satte punkt!

 1. 1897 skriver:

  STANNA!

 2. Kalix skriver:

  Vi här uppe i norr vill ha hem dig Olov! Du är efterlängtad av alla bandysupportrar i norrbotten.
  Hjälp Kalix bandy till att bli ett stabilt elitserielag

 3. Ann skriver:

  Bra sagt Olov om de s.k supportrarna! Det är strongt gjort!
  Det vore väldigt bra om flera i laget och flera av de ”riktiga” supportrarna klargjorde att det INTE är acceptabelt det som hände bl.a med bengaliska eldar, stormning av planen innan slutsignalen och förstörelse.
  Det är bedrövligt dåligt av ledare och ansvariga runt omkring arrangemanget att bara rycka på axlarna åt det som hände!! 
  Vill annars bara säga: Grattis Hammarby till segern och tack alla riktiga supportrar!

 4. 1897 skriver:

  Men herregud vilken moralpanik det är på folk i det här landet.

 5. Gosta Persson skriver:

  Vad menar ni med S.k supportrar!? Tycker det är grymt respektlöst emot dem. För antar att de är dem med bengaler ni menar.. jag vet att de lägger ner enormt mkt tid å pengar för att stötta Bajen, och är med och skapar den fantastiska stämningen vi kan skapa. Visst att det kanske inte är så genomtänkt med bengaler på friends, och visst att vissa ogillar det medans andra älskar det, men att kalla de för ”så kallade supportrar” är bara dåligt av dig Ulf hansson. 
  Jag hoppas det inte är något som Hammarby bandy tycker för då har ja köpt mitt sista säsongskort på zinken!

 6. a. skriver:

   Moralpanik? Det är givet att man blir förbannad när folk förstör och kostar klubben i ens hjärta dyrbara pengar när ekonomin redan är åtstramad. Jag är helt på det klara med att en planstormning kostar pengar, men det är värt de pengarna och är absolut på sin plats när man vinner SM-guld (efter slutsignal). Däremot är det inte någonstans ens moraliskt försvarbart att folk drar igång bengaliska eldar MITT I en folkmassa där människor inte har utrymme att värja sig om någonting fattar eld. Sker detta inomhus förstår vemsomhelst att det även är fråga om brandrök, och det borde vara inpräntat i varje människa sedan den konceptuella förmågan tagit form att brandrök är den vanligaste döds- och skadeorsaken vid bränder. Fundera själv ut en riskkalkyl vid okontrollerade pyrotekniska arrangemang och du förstår väldigt fort att det inte heller ur säkerhetsaspektens perspektiv går att bara dra igång en bengal mitt i ett publikhav. Lägg därtill på alkoholpåverkan. Kontrollerade pyrotekniska arrangemang? Absolut. Det är på tapeten. Det diskuteras. Betyder det att det inte kommer kosta en helvetes massa pengar om reglementet bryts under den period ämnet diskuteras? Nej.

  Dock skall intet sägas om det engagemang som supportrar uppvisar trots att de råkar hålla en bengal i handen. Folk har olika uppfattning om hur man visar sitt engagemang, och med lite eftertänksamhet hamnar alla på samma sida. Men man skall inte förringa supportrar till ”så kallade supportrar” bara för att de begår misstag. Det är inte ens i närheten av samma diskussion.

  Forza!

 7. Tony skriver:

  S.K supportrar…… Rätt ord…
  går att följa regler och ändå vara bra supporters…
  Det e synd att några få bajen pundare ska dra ner alla..
  Gillar dem skarpt.. men kanske ska tänka lite på följderna också.

 8. 1897 skriver:

  Hammarby Bandy ska vad jag vet inte betala ett öra av det som hänt eftersom att det är Bandyförbundet som hyr arenan.

  Ge mig ett exempel där en bengalisk eld börjat brinna på en läktare eller person i Sverige.

 9. 1897 skriver:

  Öre ska det vara såklart..

 10. Gosta Persson skriver:

  Hur kan du tycka det är rätt ord? 
  Jag säger ingenting om att ni tycker att de är fel att de tänder bengaler. 
  Men själva grejen är så mkt engagemang de lägger ner på Bajen är mer än många andra. Jag känner en del av dem, och de åker landet runt för att stötta Bajen. Och ni kallar dem så kallade supportrar.. Då skulle jag nästan veta Ulf hansson som skrev det, hur mkt tid och pengar lägger du själv ner på att stötta Bajen, som känner att du har sån stark ställning i Bajen och och oss fans att du kan avgöra vilka som är riktiga supportrar och vilka som är S.K supportrar?

 11. IvarJohansson skriver:

  Pyroteknik gör mig inte förbannad sålänge det sker med lite sunt förnuft, har trotsallt inte sätt någon brinna upp eller kvävas under mina 15år i klacken. Dessutom är det som så att enda sättet att få bort något från klacken är att resten av klacken motsätter sig det, och det gör fan ingen, för de flesta som faktiskt står bland dessa pyromaner uppskattar det!!

  Om vi nu får böter, vilket verkar lite oklart, så se till att jobba för en legalisering istället, fotbollen för ju dialog med förbundet, skadar väl inte om vi gör det i samtliga sporter!

  Vad som dock gör mig JÄVLIGT FÖRBANNAD är när andra ifrågasätter någons supporterskap, på en officiell sida? Vafan är det för jävla stil Ulf?

 12. Kenneth skriver:

   även att ta bort nätet på ett mål är ej okej å gå in på isen innan matchen är slut .jag väntade på slutsignalen utanför målet å sen där domaren slutade matchen så gick jag in för jag är en bandy vän

 13. Kenneth skriver:

   okej bengaler är fint att se men om någon ej skadar sig så är det okej för mig .man kan ju ha en brand släckare bredvid sig som någon håller en bengal för säkerheten. vet ej om man får ta in en släckare

 14. Tony skriver:

  Så klart Ramsin vill ju inte att sin klubb ska få dyra böter

 15. Enföralla, alla för en. skriver:

  Vem är tomten på er hemsida som anser sig ha rätten att göra skillnad på supportrar? Och dessutom försöka göra det via en intervju med en spelare? Fördöm bengaler eller planstormingar hur mycket du vill men när du gör skillnad på supportrar gör du bara bort dig så sjukt mycket.  Glöm inte att det är dom ”så kallade” supportrarna som drar ett par tusen extra till finalen just på grund av stämningen som skapas kring dessa grupper. Och så vitt jag vet har inte bengaler eller planstormingar kostat oss särskilt många kronor genom åren, men dom åren när det gått tungt ekonomiskt så tar man gärna emot pengar, även av dom ”så kallade” supportarna. 

 16. guldbajen skriver:

  Olov, Sveriges i särklass bästa back, stanna några säsonger till, sen hinner du med 2 år däruppe. Med dig så vinner vi nästa år också

 17. Bajen skriver:

  Hellre bengaler på läktaren än aikare i styrelsen!

  Tack Olov och hoppas att du stannar!

 18. Guld01 skriver:

  Jävligt lågt att kalla folk för sk supporters, det må vara dumt att man bränner bengaler inne på Friends arena men bengaler har alltid varit en del av bandyfinalerna såväl som planstormningar. De personerna som gör detta tillhör de falangerna som stöttar bajen på varenda bortamatch i bland annat fotboll. Jag blir förbannad när dessa utpekas som sk supportrar. De gillar bengaliska eldar, det är det enda skillnaden som får dig att gå så lågt som att kalla dem sk supportrar. Då vet man inte mycket om Hammarbys supportrar, man är knappast en del av de aktiva fansen om man slänger ut sig en sådan kommentar. En ursäkt är på sin plats.

 19. Palle6001 skriver:

  Vem fan är Ulf Hansson? Kan ju inte vara Bajare i alla fall. Måste vara en idiot som anklagar klubbens enga supportrar i ett guldreportage, helt otroligt. Sonny! Avskeda karln omedelbart! Älska Bajen! Tillsammans är vi Hammarby! (Förutom Ulf Hansson..)

 20. phla skriver:

  En tjej nära klacken fick så svåra brännskador vid ett derby mot DIF
  att hon inte kunde vara barbent i solen.

 21. Riktigt Bajenfan skriver:

  Personligen hoppas jag att de fans som inte kan följa de regler och förordningar, som finns på respektive arena, blir varnade om de kunnat pekas ut.

  Vad som behövs för att komma till en lösning med läktarkulturen i sverige generellt, oavsett idrott, är att bestraffa lagen (Tyvärr).
  För att alla föreningar ska kunna ha en möjlighet att från sitt håll komma till bukt med ”slynglarna” i respektive fanclub borde alltså föreningen straffas, där sedan föreningen skulle kunna höja avgiften till fanclubben med 300%. För att det ska kunna bli stopp på alla ”bängskaft” på läktarna kanske en lösning är att frånta föreningen poäng i seriesystemet, det är betydligt mer kännbart än en ynklig böteslapp. och kanske 1 match inför tomma läktare också. Om sedan ”slynglarna” fortsätter vid nästa öppna match fortsätter samma procedur, till de slutar hålla på med dumheter och fokuserar på det som vi kloka människor kommit till arenan för, nämligen att se på matchen!

 22. Avga skriver:

  ¨Vad svamlar du om? höja avgift med 300% vilken avgift? Du verkar vara ytterliggare en textvsupporter som tror sig veta allt.
  Det som inte framkommit är att det var den säkraste bengalbränningen bandyfinalens historia.
  På Studan tryckte de in för mycket folk och det blev jävligt trångt. Så var inte fallet i söndags.

 23. stefan skriver:

  Det är verkligen helt rätt ord!
  Vi bandysupportrar som inte tillhörde något av finallagen blev minst sagt mäkta irriterade över att matchstarten försenades för att ett gång fjantar inte kunde avhålla sig från att elda inne på Friends Arena.
  Elda på bäst ni vill hemma på Zinken men se för helvete till och följa de regler som gäller när ni lämnar södermalm.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se