Redaktionellt

P19 Juniorerna i kvartsfinal mot Kalix


I kvartsfinalen möter man Kalix BS borta på torsdagskvällen (den 5 mars kl.19). Kalix blev trea i sin serie (Norra), efter Saik och Edsbyn. På tjugo spelade matcher vann man nio, spelade två Paul Smith Outlet  oavgjorda och förlorade tre. De tre förlusterna kom mot Saik (båda matcherna) och mot Edsbyn borta. Liksom Hammarby deltog man i Edsbyn P19 Cup i höstas och liksom Bajen kom man till kvartsfinal – och precis som Hammarby förlorade man med uddamålet, 2-3 (Bajen mot Jenisej och Kalix mot Vetlanda).

Med sin tredjeplats var Kalix tvungna att spela kvalturnering för att få delta i slutspelet. Denna tog formen av s.k. poolspel med tre lag i två pooler. Kalix mötte Motala och Nässjö. Motala  aamotorinsuran vfärdades utan svårigheter med 9-1 (Motala spelade i Hammarbys serie, Mellersta: vi vann borta med 4-8 och hemma med 13-1). Större svårigheter hade Kalix med Nässjö. Efter underläge med 0-2 i paus lyckades man till slut vinna med 4-3.

Kalix har några riktiga stjärnor bland sina juniorer, spelare som redan hunnit bli viktiga spelare i Kalix A-trupp. Två är med i P19-landslaget: försvarsspelaren Janne Rintala och mittfältaren Niklas ”Nille” Gälman. En ytterligare stjärna är Michail ”Mischa” Zalataev, också han mittfältare. Niklas Gälman, som dittills varit det stora utropstecknet i Kalix A-lag skadade sig dock allvarligt (benbrott) för en månad sedan och blir borta säsongen ut. De två övriga måste Hammarby hålla koll på.

Kvartsfinalerna avgörs i bäst av två matcher. Hammarbys hemmamatch spelas på Zinken på söndag kl 19.00. En rekommendation till alla bandybajare är att gå och se den matchen, både för att riktigt bra bandy utlovas och för att lättare klara av sorgearbetet efter A-lagets förlust i sin kvartsfinal…

/Rune Premfors

 

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se