Herrlaget

Patriks superräddning bäddade för tredjeplatsen


Patrik Hedberg svarade för en superräddning mot Villa när David Karlsson fick ett friläge i slutminuterna. Med ett baklängesmål till hade det knappt varit möjligt att hämta upp underläget. Men nu gav VM-målvaktens räddning hela laget energi och bäddade för en lyckosam slutforcering.

 

 

Grattis till upphämtningen i matchen mot Villa!

-Tack, det var skönt!

 

Hade ni gett upp hoppet med underläge 1-5?

-Vi hoppades ju på en vändning när det vart som det vart. Men det var inte vår förhoppning att det skulle se ut som det gjorde. Som det såg ut stora delar av första halvlek, utom de sista fem minuterna, så trodde vi att det skulle gå att vinna utan att vi skulle behöva jaga ihjäl oss i slutet. Men det gick bra ändå till slut.

 

Du gjorde en jätteräddning när David Karlsson fick ett friläge!

-Jo man fick rycka in där på slutet. Det blir lite öppnare bakåt när vi måste framåt, så då måste man stänga igen när de får chansen. Det är omöjligt att ha koll på vad han skall göra i det läget. Spelarna är så pass skickliga så man skall ha lite tur också.
 

Och nu väntar Vetlanda, vad säger du om motståndet?

-De har ett bra lag, och har några riktigt duktiga spelare. De spelar en rätt bra bandy tycker jag, så det kommer att bli tufft. Vi vann med 6-3 borta men förlorade med 7-9 på Zinken.

 
-Det är en bra hall och bra is i Vetlanda. Det kommer att bli bra förutsättningar där nere. Belysningen är också bra, betydligt bättre än här på Zinken i alla fall. Generellt är det bättre förutsättningar inomhus, bättre is och bättre lyse.
 

Har du hunnit smälta intrycken från VM än?

-Ja, jag gjorde det jag kunde i VM. Jag tycker själv att jag presterade tillräckligt bra för att spela i finalen, men så blev det inte. Det är inte mycket mer man kan göra än det jag gjorde. Jag tyckte jag gjorde en fläckfri insats och är stolt över min egen insats. Men det var tråkigt att vi inte vann. Det var lite segt dagarna efter.
 
-Jag stod mot Ryssland i grundspelet när vi vann, det var inte så mycket att göra åt deras mål då. Och så stod jag mot Ungern och Norge också. Det var väl inte så mycket till motstånd, men det kan också vara ett problem som målvakt.

 

Många spelare har haft problem efter hemresan. Hur har det varit för dig?

-Det har inte varit lätt. Efter att man kommit hem har man inte känt sig pigg. Man har inte varit sig själv i huvud och kropp. Man har känt sig energilös, det har varit lite körigt. Det är inte bara att knäppa med fingrarna och få tillbaka energin. Men nu känns det mycket bättre efter matchen mot Villa. Nu är jag tillbaka på banan igen.

 
-Vi får hoppas att Fagerström och Pizzoni också är tillbaka snart.
 

Hur laddar ni inför matchen mot Vetlanda?

-Vi tränar idag (torsdag) och spelar i morgon på Zinken. Och så åker vi mot Velanda på lördag och övernattar på vägen. Och på söndag kväll är det match borta. Det är skönt att åka i tid och att det inte blir så lång bussresa. Det är tacksamt också att föreningen ser till att vi får så bra förutsättningar som möjligt. Det känns bra.

 

Lycka till på fredag!

-Tack, det skall bli kul.

 

/Sten Haase


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se