Föreningen

Per Einarsson tackar för sig


Efter 17 års bandyspelande, varav sju år i Hammarby, har nu Pelle Einarsson bestämt sig för att sluta med bandyn, saknad av alla grönvita bandyfans. Här avskedsintervjuas Pelle av hemsidans Ulf Hansson – som också är bördig från Vetlanda och som tidigare har avskedsintervjuat Pelles båda äldre bröder Björn och Ulf.
  
 
  
Kan du berätta om din bandykarriär?
– Jag började i min hemstad Vetlanda, där jag spelade i 10 år. Sen blev det Hammarby i 7 år.
 
Vilka är dina bästa bandyminnen?
– Självklart är det SM-finalen 2013 på Friends Arena. Att bli svensk mästare har varit drömmen i mitt liv. När sen hammarbyiten Tony Johansson sjöng i tältet på Zinkensdamm, så var det fullbordat. Sen minns jag gärna mina 5 USM-guld med Vetlanda.
 
Hur tänker du dig livet som bandypensionär?
– Det är svårt att veta. Jag kommer att fokusera mer på jobbet i Babygruppen. Där kan jag vinna fler pokaler. Just nu känns det både vemodigt och lite skönt. Jag tänker fördjupa mina intressen i jakt och dykning, och träna bort min golfslice…
 
Du känns igen pga din omvända klubbfattning. Trots att du är högerhänt, ser det ut som du är vänsterhänt. Är det något du har tränat in?
– Nej, det är inte intränat. Men det är bra om det har gjort det svårt för motståndare!
 
Du har haft otur med skador under din tid i Hammarby. Har det påverkat ditt beslut att lägga av?
– Det har blivit lite för många skador. Visst har det påverkat självförtroendet. Spelet har påverkats negativt, för jag har inte känt den frihet man behöver i spelet.
 
Du kommer ju från en riktig bandyfamilj. Blir det mycket bandysnack, när ni träffas?
– Det är nog mindre än vad folk tror. Men visst har vi något som förenar oss. Det blir nog häftigt när vi blir äldre, och har gemensamma minnen.
 
Du har inte tänkt dig en tränarkarriär?
– Nej, det har jag inte tänkt mig. Nu behöver jag lite distans till bandyn.
 
Efter sju år, är du riktig Stockholmare nu?
– Nej, jag kommer alltid att vara smålänning. Men ett tag framåt, tänker jag bo kvar i Stockholm. Jag trivs här på Söder.
 
/Ulf Hansson
  
 
  
 
  
 
  


2 kommentarer till Per Einarsson tackar för sig

  1. Viktor skriver:

    Lycka till Pelle, grymt bra spelare, har själv både spelat med och emot dig i unga år och det gick fan inte ta bollen ifrån dig. /Viktor (fd Järhaga Bandy)

  2. Kallegubben skriver:

    Vilken lirare!
    Vilken människa!

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se