Redaktionellt

Rimgård hoppas på storpublik mot VästeråsFoto: Romus Ramström

 

Hammarbys försvarsklippa Robert Rimgård hoppas få hjälp av en storpublik i lördagens match mot Västerås. Han saknades i tre matcher på grund av skada, men mot Sirius var han med i laguppställningen igen. Västerås ligger en poäng efter Hammarby men har en match mindre spelad.

 

Hur är läget efter matchen mot Sirius?

-Det är bra, det var skönt med två poäng. Jag tyckte vi var bra, och Sirius spelade också bra. Men vi hade lite större tyngd och det blev en bra vinst för oss.

-Det var perfekta förhållanden i tisdags så isen var jättebra. Men så är det på Zinken också om det är bra förhållanden. Det har mer med vädret att göra. Det var skönt med minusgrader.

 

Du har inte spelat på tre matcher, har du varit skadad?

-Jo, jag har haft hjärnskakning. Jag krockade med Adam Gilljam på en träning. Krocken tog illa i skallen på mig, så jag har fått vila tills jag känt mig bättre. Han klarade sig lite bättre än jag gjorde. Efter en hjärnskakning får man ont i huvudet, förmågan att jobba fysiskt blir nedsatt, symptomen är att man känner sig illamående och orkeslös. Det är bara att vila. Men jag har inte mått dåligt efter matchen mot Sirius, så det är ett gott tecken.

 

-På matcherna har vi läkare på plats. Men det här var på träning, då är ingen läkare till hands utan jag fick åka till sjukan. Jag har klarat mig ganska bra från skador under min karriär.

 

Hur laddar ni inför Västerås-matchen?

-Vi vilade igår, men tränar torsdag och fredag.

 

Vad tror du om lördagsmatchen?

-Det är ju en rolig match. Västerås är riktigt bra. Det är alltid rivalitet mellan klubbarna men de bjuder på bra motstånd och vill spela offensiv bandy. Det är mycket prestige att möta Edsbyn, Vetlanda och Tellus också.

 

-Jag tycker man måste se upp för alla spelare. De har kanske någon som sticker ut. Men de har ganska bra spridning på vilka som gör mål, passar och åker fort. Deras kvalitet över hela truppen är deras största styrka. Hammarby och Västerås är lite lika på det sättet.

 

-Om domarteamet tillåter, så brukar det kunna bli fysiskt, roligt och mycket fart. Men väljer de att blåsa mycket frislag och inte låta oss spela blir det inte fysiskt i någon match.  Domarna har en viktig roll där.

 

Vilket lag är roligast att möta?

-Alla matcher har sin charm. Jag har inget favoritlag. Mot Villa Lidköping borta kommer mycket folk, mot Bollnäs borta också, mot Edsbyn blir det alltid roliga matcher.

-På hemmaplan är bra väder viktigast, möter vi topplag blir det snabb och rolig bandy.

 

Vilka lag har överraskat mest i Elitserien?

-Jag får lyfta fram Tellus, de har nog överraskat mest tycker jag. De har tagit sex poäng hittills, de tog väl åtta poäng totalt under förra säsongen. De har fått in bra grabbar och gjort det bra. Jag såg en del av matchen när de mötte Bollnäs hemma, Bollnäs skall vara glada för en poäng där.

-Negativt var Sirius var lite uppsnackat inför säsongen, men de var bra mot oss. De har kanske inte fått med sig resultaten i år. Men med det spelet kommer de att ta poäng, de kommer nog att klättra i tabellen.

 

Vad gör du vid sidan av bandyn?

-Jag pluggar nationalekonomi och statistik på Stockholms Universitet, jag har ungefär ett år kvar på den här utbildningen. Sedan får jag se om jag skall plugga mer efter det.

 

Har du någon hälsning till publiken inför lördagen?

-Vi kan sikta att bli över 4000 mot Västerås det tycker jag är fullt rimligt. Sedan tycker jag publiken varit jäkligt bra och hörts. Vi har kanske inte haft någon jättepublik hemma hittills. Men de som har varit på matcherna har gjort vad de har kunnat för att det skall gå bra för oss.

 

/Sten Haase


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se