Herrlaget

Robin Sundin bakom Hammarbys seger


Hammarby besegrade Sirius med 6-3 på Zinkensdamm i perfekt bandyväder, ett par minusgrader, men lite sydliga vindar som gav Sirius medvind i första halvlek. Trots att det till slut blev en klar seger för Hammarby, var matchen länge onödigt spännande. Ställningen i halvtid var 1-1, sedan Sirius kvitterat i sista minuten efter en spelvändning. Matchens lirare var utan tvekan Robin Sundin, som svarade för två mål och en assist och även i övrig låg bakom mycket av Hammarbys speluppbyggnad.

 

 

Hammarby inledde mest offensivt, Sirius satsade på långa uppspel. Även om Hammarby pressade blev det inte så många riktiga farligheter. Sirius tätade till försvaret och Hammarbys skott gick utanför eller räddades av duktige målvakten Henrik Kjellson. Samtidigt var Sirius inte ofarliga. Markus Kumpuoja tvingade Patrik Hedberg till en retur till hörna, som var nära att resultera.

 

I 20:e minuten kom Hammarbys första mål efter ett snyggt samspel Robin Sundin – Alan Dzhusoev – Jesper Jonsson och tillbaka till Robin Sundin, som satte 1-0 från nära håll. Strax efteråt snodde Christoffer Fagerström bollen från en försvarare, avslutade, men målvakten kunde rädda. En ny chans att utöka ledningen kom efter en knapp halvtimma när Ilja Grachev drev upp bollen på högerkanten och spelade in mot målet, där Kasper Milerud var nära att få in bollen. I slutminuterna innan paus hade både Fagerström och Sirius Janne Rintala målchanser. Men precis innan pausvilan bjöd Hammarby på ett slarvigt uppspel direkt till Teemu Määttä, spelvändningen överraskade Hammarbyförsvaret och Sirius Tobias Andersson kvitterade till 1-1.

 

 

Även i andra halvlek inledde Hammarby bäst med en tidig, men resultatlös, resultatlös hörna. David Pizzoni Elfving fick strax efter skottläge, men bollen gick strax utanför målet. Med en dryg halvtimma kvar skapade Robin Sundin en Hammarbyhörna, som blev resultatlös. Men Siriusmålvakten kastade ut bollen direkt till Alan Dzhusoev, som avancerade och satte 2-1. Strax efteråt kom en ny Hammarbychans när Adam Gilljam åkte sig fri och passade Jesper Jonsson, som tyvärr inte lyckades överlista målvakten. Med 20 minuter kvar kom tre snabba mål. Först utökade Hammarby till 3-1, flera Hammarbyspelare fick chans att peta in bollen, men det var Christoffer Fagerström som satte målet. Strax efteråt fick Sirius en hörna. Markus Kumpuoja fick en fullträff och reducerade till 3-2.

 

 

Men Sirius glädje blev kortvarig. Robin Sundin fick bollen och sköt långt utifrån, ett skott som målvakten inte hann täcka, och Hammarby fick på nytt ett tvåmålsöverläge, 4-2. Sirius tog en time-out, men det förändrade inte spelbilden. Matchavgörande 5-2 kom på hörna. Robert Rimgård sköt och bollen letade sig in, trots många spelare i Sirius-muren. Fem minuter senare spelade Adam Gilljam snyggt fram Fagerström, som sköt 6-2. Sista ordet fick Sirius med reducering till 6-3 i sista ordinarie spelminuten, när Teemu Määttä kom ensam med Hedberg.

 

Sett över hela matchen var det en stabil vinst, även om matchen länge stod och vägde. Oskärpa i avslutningarna, speciellt i första halvlek, samt några slarviga felpass som skapade spelvändningar, drar ner betyget. Men de sista 20 minuterna av andra halvlek fick Hammarby igång lagspelet och kunde gå ifrån resultatmässigt. Robin Sundin och Christoffer Fagerström blev tvåmålsskyttar. Viktigt att Hammarby är tillbaka i vinnarspåret igen. På onsdag väntar Motala på bortaplan. Och nästa hemmamatch spelas på lördag, när Vetlanda står för motståndet.

 

Matchfakta
Hammarby – Broberg 6-3 (1-1)
1-0 Robin Sundin (21)
1-1 Tobias Andersson (45)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
2-1 Alan Dzhusoev (58)
3-1 Christoffer Fagerström (68)
3-2 Markus Kumpuoja (71)
4-2 Robin Sundin (72)
5-2 Robert Rimgård (78)
6-2 Christoffer Fagerström (83)
6-3 Teemu Määttä (90)
Publik: 1810
Hörnor 15-8
Utvisningar: Hammarby 0, Broberg 1 x 10, 1 x 5

 

/Sten Haase


En kommentar till Robin Sundin bakom Hammarbys seger

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se