Herrlaget

Robin Sundin inför Bandyns dag


 

På lördag möter Bajen Motala på bandyns dag och jag har pratat med Robin inför matchen. Jag får tag på honom när han sitter och tittar på en bandymatch mellan Dynamo Moskva och Dynamo Kazan.

 

Kan du förklara vad bandyns dag är?

 

-Den har förändrats under åren. Tanken från början är att man kör under dagtid på en helg så att barnfamiljer kan komma. Matchen sker i samarbete med sponsorer som  lägger en summa pengar så att publiken får fri entré. Men i år, med den ansträngda ekonomin, så är det frivillig entré istället. Sedan ordnas det olika aktiviter för barn runt om på arenan. I år har även damlaget match direkt efter vår match så att supportrar kan stanna kvar och titta och heja fram dem också.

 

Vi på läktaren ser dig som en spelare som åker mycket skridsko och sliter i bakgrunden. Känner du igen dig?

 

-Ja absolut är det något jag känner igen mig i. Så har jag också mitt passningsspel där jag jobbar med att sätta igång mina medspelare. Där vi ska skapa lugn för att starta ett anfallsspel.

 

Du spelar högerhalv. Vad innebär det?

 

-Man kan jämföra med en ytter i fotboll. Vi ska vara ganska offensiva och vara med i anfallet men också vara med i försvaret, så man får åka mycket skridskor. Jag spelar nästan alltid 90 minuter också. Jag var med i en mätning för några år sedan som visade att det blev 2,5-3 mil på en match!

 

Hur känns det att ha Kalle Spjuth tillbaka i truppen?

 

-Ah herre gud. Vi har ju kamperat jättemycket ihop. Jag är jätteglad att han kunde ställa upp nu när vi är skadeskjutna. Han är en bra person att få in på plan och in i omklädningsrummet. Nu kommer VM-uppehållet och han kan träna in sig under tiden. Så han blir en liten joker som kan röra om i grytan för motståndarna som är kvar i seriespelet och även för motståndarna i slutspel. Jag tycker att det är positivt och kul att han är tillbaka. Sedan är det inte lika kul att det är skador i laget som gör att han kommer tillbaka. När jag pratade med honom lät han sugen.

 

Ni spelade oavgjort borta mot Motala. Hur ska ni slå dem på lördag?

 

-Det är en svår motståndare. De är frejdiga och har ingen tydlig linje i sitt spel. Laget har duktiga skyttar och bra skridskoåkare. Det är ett lag som aldrig ger sig, med 11 man som sliter hårt. Vi måste spela bra i defensiven och sätta våra chanser och hålla skärpan hela tiden. Men vi har en tydlig plan för hur vi ska slå dem som jag inte tänker avslöja här, men vi kommer att få slita för det. Det kommer kanske ta upp mot 70 min innan vi får tydligt övertag på dem.  Det är en tålamodsmatch för oss.

 

/Mats Öström 


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se