Herrlaget

Säker seger mot Vänersborg


Lördagen gav ett perfekt väder. Ingen på Zinkensdamm lär ha längtat efter att krypa in i en hall denna fina dag. Trots det fina vädret var det dock inte många som kom till startsignalen. De kom efter hand. Vänersborgsklacken hade inte många hejare, men de hördes ganska bra ändå.

 

Vänersborg drog sig tillbaka i början av matchen. Hammarby kunde då spelmässigt dominera, men Vänersborgs stadiga försvarsmur var svår att bryta. Men Christoffer Fagerström överraskade sina gamla klubbkamrater. Istället för att själv skjuta mot mål, slog han en genial passning till Jesper Jonsson och 1-0 var ett faktum. Jesper var en bit in i matchen på väg att göra ytterligare ett mål, men Vänersborgs målvakt räddade snyggt. Sen var det dags för Christoffer Fagerström igen. Helt ren med målvakten gjorde han inget misstag, och fastställde halvtidsresultatet till 2-0. Vänersborg hade en av sina få chanser i slutminuten, men Patrik Hedberg svarade för en ren reflexräddning.

 

I andra halvlek bytte Vänersborg taktik, och lyfte upp sitt spel. Ganska snart kom reduceringen via Robin Öhrlund. Spelet hårdnade till, och var stundtals lite småfult. En lycklig Robert Rimgård kunde dock träffa rätt på en hörna, och ge Hammarby ledningen med 3-1. Strax efter slarvade man dock i Hammarbyförsvaret, och Niklas Nyqvist kunde reducera. Därefter var det ganska jämnt. Men en briljant passning från Robin Sundin kunde friställa Christoffer Fagerström, som säkert gjorde 4-2. Nästa mål var mycket trassligt. Det var fullt med spelare i målet, men bollen följde som tur var med. Vänersborg gav inte upp, men Christoffer Fagerström satte punkt med sitt tredje mål, som var ett riktigt kanonskott.

 

Matchstatistik:

Hammarby – Vänersborg 6-3 (2-0)

1-0 Jesper Jonsson (6)

2-0 Christoffer Fagerström (39)

2-1 Robin Öhrlund (50)

3-1 Robert Rimgård (54)

3-2 Niklas Nyqvist (60)

4-2 Christoffer Fagerström (71)

5-2 David Thorén (75)

5-3 Joakim Johansson (84)

6-3 Christoffer Fagerström (86)

 

Publik: 1 454

Hörnor: 4-7

Utvisningar: 10-10

 

/Ulf Hansson


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se