Herrlaget

Samuel Helmerson återvänder till Hammarby


Samuel Helmerson (f. 1995) spelade i Hammarbys P18-lag innan han flyttade till Edsbyn för att gå på bandygymnasiet. I Edsbyn spelade han både i P20 och med A-laget. Han har också meriter från både P17-  och P19-landslagen. Snart slutar han skolan och då återvänder han till Hammarby som junioravbytare med A-lagskontrakt.

 

helmersson

Foto: Linda Söder

 

Välkommen tillbaka till Bajen, Samuel! Har du hunnit träna med A-laget än?

-Jag har bara tränat med laget en gång på Stora Mossen, vi har ju inte slutat skolan än.

 

Hur kom det sig att du flyttade till Edsbyn?

-Vi var sex stycken från Hammarby som sökte till bandygymnasiet, och alla kom in. De lockade med hall och bra utbildning. Jag har också spelat med både P20 och A-laget. Är jättenöjd med tiden i Edsbyn och har utvecklats mycket. Jag är försvarare, kan spela både som libero och back.

 

-I A-laget har jag spelat till och från. I början på försäsongen fick jag mycket speltid. I serien blev det inte lika mycket. Det är svårt att ta en plats i försvaret, försvarare spelar ju hela matcherna. Det var mest under utvisningar och så jag fick speltid.

 

-Med P20 är jag inte jättenöjd, vi åkte ut i kvarten, men jag är nöjd med vad jag har presterat.

 

Och nu återvänder du till Hammarby och Stockholm?

-Jo, jag började spela i Hammarby när jag var 11-12 år och spelade i P18 innan jag flyttade. Pappa spelade bandy i Huddinge, så jag började spela bandy i GT-76 bandyskola.

 

-Hammarby tog kontakt med mig och erbjöd kontrakt, det har ju alltid varit en dröm att spela med A-laget.

 

Vilka är dina starkaste sidor?

-Det är väl skridskoåkningen, och bollkontrollen. Jag är trygg med bollen. Har öga för spelet och placerar mig rätt.

 

Är det något du vill förbättra?

-Jo, allt kan väl bli bättre. Fysiken vill jag förbättra, så jag orkar spela. Och bollkontrollen kan utvecklas ännu mer.

 

Vad gör du vid sidan av bandyn?

-Just nu är jag i Stockholm på SM i Ung Företagsamhet.

 

-Jag kommer att jobba på ett autismcenter i Hässelby, kanske börjar jag plugga ekonomi. Och jag funderar på att söka in på Polishögskolan, skulle vara roligt att göra testerna.

 

/Sten Haase


En kommentar till Samuel Helmerson återvänder till Hammarby

  1. The return of Leffe F skriver:

    Härligt, äntligen en satsning på Stockholmskillar, nu väntar vi bara på Agge också…

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se