Herrlaget

Sandviken utjämnade på Zinken – femte avgörande på söndag


Det var upplagt för bandyfest på Zinkensdamm. Fullsatt och bra stämning. Visserligen sköt man på matchstarten 15 minuter, för att alla skulle komma in på arenan. 

 

 

35 minuter försenad kom matchen äntligen igång. Inledningen var intensiv med offensivt spel från bägge lagen. Domare Jonas Kandell bedömde matchen utifrån s.k. slutspelsregler. Dvs. man tillåter det mesta. Mest drabbad av detta var Jesper Jonsson. Sandvikens spelare gick många gånger långt över gränsen gentemot honom. Efter 5 minuter slängde Erik Säfström iväg ett långskott som inte såg märkvärdigt ut. Men Patrik Hedberg reagerade sent, och 0-1 var ett faktum. Minuten efter blev Christoffer Fagerström brutalt fälld inom straffområdet. Domaren dömde straff, vilket utmynnade i våldsamma protester från Sandvikenspelarna. Adam Gilljam stänkte in straffen högt upp i målburen. Robin Sundin gav Hammarby ledningen 2-1 efter hörna. Direkt efter blev Ilja Grachev fälld med en rejäl s.k. sandvikenröv. Straffen var given. Joel Othén fick några fingrar på Gilljams skott, och straffen träffade ribban. 2-2 blev det efter att Patrik Hedberg lämnat en retur, och Hannes Edlund kunde enkelt peta in bollen. I slutminuten sköt Kasper Milerud ett kanonskott i ribban.

 

 

I andra halvlek använde sig Sandviken av en utpräglad offsidetaktik, dvs. i stället för att gå på mål sökte man istället hörnor. Det var inte roligt att se, men effektivt och matchavgörande. Redan efter någon minut kunde Daniel Mossberg skjuta in 2-3 efter hörna. Pizzoni kunde dock kvittera. Men strax efter var det åter igen hörna för Sandviken. Denna gång var det Daniel Berlin, som fick fullträff. Resten av matchen visade ett slarvigt spel, där spelarna i bägge lagen ville väldigt mycket. I 83:e minuten fick Oscar Stadin träff med misstänkt hög klubba, precis framför mål. 3-5 var ett faktum. Till matchens lirare utsågs Erik Säfström och Christoffer Fagerström.

 

Nu står det därmed 2-2 i matcher, och söndagsmatchen i Göranssons Arena blir direkt avgörande.

 

Matchstatistik:

Hammarby – Sandviken 3-5 (2-2)

0-1 Eriik Säfström (5)

1-1 Adam Gilljam (7)

2-1 Robin Sundin (17)

2-2 Hannes Edlund (26)

————————————

2-3 Daniel Mossberg (47)

3-3 David Pizzoni Elfving (54)

3-4 Daniel Berlin (57)

3-5 Oscar Stadin (83)

 

Publik: 6 525

Hörnor: 8-8

Utvisningar: 10-20

 

/Ulf Hansson


8 kommentarer till Sandviken utjämnade på Zinken – femte avgörande på söndag

 1. Christer skriver:

  Stort LYCKA TILL i morgondagens match mot Sandviken. Vi är med er i själ och hjärta, tänk att över 6500 var på Zinken igår kväll, varav de flesta var Hammarbysupportar alla dessa människor är med er i morgon.Visa att ni är värda en plats i finalen på Studenternas den 17 mars!

 2. Hans Brunnberg skriver:

  Det borde också nämnas att ett antal fotbollshuliganer kommit till Zinken för att avfyra bengaler och raketer. Matchen fick uppskjutas tjugu minuter till för omspolning av planen. Sådant förekommer normalt inte vid bandymatcher.

 3. Christer skriver:

  Kunde inte låta bli! Så mycket känslor just ni! För det första, sluta att hänga våra ungdmar som kom till Zinken igår kväll! Jag tyckte personligen att våra ungdomar skapade en härlig stämning med raketer och bengaler.Det är just detta som bandyn behöver, en sport som har jätteproblem behöver allt stöd av alla och fram för allt av våra härliga ungdomar! Inget gubbgnäll nu, vi har alla varit unga! Sen en hälsning till vårt härliga bandygäng: Spela för era mor och farföräldrar, spela för era syskon, spela för era barn och alla era närmaste. Spela för Södermalm, spela för alla som älskar er av hela sitt hjärta! Kör in i kaklet, jag vet att vi har Sveriges bästa bandylag! Kör över Sandviken i morgon! Själv kommer jag att se BandyPlay med fru barn och barnbarn, Forza Bajen, för alltid grön-vit!

 4. Patrik Holmsten skriver:

  Pyroteknik i oorganiserad form som igår är en fara för övrig publik. Dessa pjäser brinner med cirka 800 graders låga. Min fru som har säsongskort på bandy sa att kommer det att vara så här så kommer jag att sluta gå. I övrigt kan vi konstatera att en klubb med en tunn resultaträkning och en baktung balansräkning inte är i behov av böter från SBF i storleksordingen 25.000.

 5. Robin Lundberg skriver:

  Hahaha fotbollshuliganer. ❤️

 6. Lasse skriver:

  Märklig diskussion eftersom publiksiffran var tredubbelt så hög som ”vanliga matcher”.
  Varje biljettköpare betalar 200 kr och det betyder 200 gånger 4000 personer dvs 800 000 kr mer i intäkter än normalt. Då är ju knappast 25 000 kr i böter så mycket att komma med. Det bästa är att det blir okej med pyroteknik i utbyte mot att det sker i organiserad form ex. av Bajen fans.

 7. Gevalia skriver:

  En cigarett har också en temperatur på 800 grader

 8. Jens skriver:

  Vilken fantastiskt fin inramning av en skön bandykväll med det improviserade fyrverkeriet! Vi var många som njöt den pampiga upplevelsen! Underbart insats av ungdomar som vill fira klubben! En stund tänkte man nästan tillbaka på de EM i fyrverkeri som anordnades av stockholm på 90-talet.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se