Herrlaget

Säsongen över för vårt A-lag


Bilden kan innehålla: en eller flera personer

 

Säsongen är över för vårt A-lag. Det blev förlust med 2-6 (1-4) i den tredje semin. Målskyttar var Christoffer Fagerström och Ilja Grachev. 

Västerås startade matchen i ett virvlande tempo och skapade hörnor och chanser i parti och minut. Hammarbyspelarna såg yrvakna ut och fick knappt låna bollen de första tio minuterna. Att det bara stod 1-0 (Robin Andersson) ska nog Hammarby vara glada för. Efter den första anstormningen åt sig bortalaget in i matchen och efter nitton minuter slog Adam Gilljam ett perfekt lyft till Christoffer Fagerström som snyggt stötte in kvitteringen och de 4500 åskådarna i ABB-arena kunde konstatera att bandy inte är någon logisk sport. Efter det var det hyfsat jämnt och lagen bytte chanser. Västerås såg dock lite hetare ut och gjorde följaktligen 2-1 på hörna genom Ted Bergström. Bergström fortsatte målskyttet och slog in 3-1 från nära håll och 4-1 på en identisk hörna som 2-1 målet och matchen kändes körd.

 

Hammarby kom dock ut som ett nytt lag i andra halvlek och satte tryck på VSK. Ilja Grachev reducerade på ett distansskott och VSK såg stressade ut. Grachev och Fagerström hade fler chanser att reducera men Västerås redde ut Hammarbypressen och avgjorde matchen när Magnus Joneby slog in 5-2. Måns Engström gjorde också 6-2 på straff men det var mer av akademisk betydelse.  

 

Totalt sätt är Västerås ett värdigt finallag även om skillnaden mellan lagen inte har varit så stor. Det som har avgjort är jämnheten och effektiviteten hos västmanlänningarna. Hammarby har gjort några riktigt bra halvlekar men också stundtals gått ner i tempo och det har känts som den tuffa kvartsfinalserien mot SAIK  tog ut sin rätt. Jag tycker dock att vi ska vara stolta, Hammarby är återigen ett av Sveriges fyra  bästa lag och vi kommer aldrig att glömma bragden i Sandviken.

 

Tack Hammarby Bandy för säsongen och grattis Västerås SK till finalplatsen. Jag tror ni vinner på Studenternas.

 

Magnusson

 

 

Magnusson


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se