Herrlaget

Seger i cuppremiären


Det blev till slut seger i premiärmatchen i Svenska Cupen mot svenska mästarna Edsbyn med 3-2 (3-0). Bajens mål gjordes av Christoffer Fagerström, Kalle Spjuth samt Kasper Milerud.

 

 

Matchen började i högt tempo och båda lagen hade en del öppna chanser. De grönvita såg dock rappare ut och målen kom som på beställning. 1-0 kom i den nionde minuten av Christoffer Fagerström  efter ett snyggt anfall och följdes upp av 2-0 i den fjortonde minuten av pigge Kalle Spjuth. Hammarby fortsatte med grannlåten och ökade på till 3-0 i slutet på halvleken efter ett mönsteranfall.

 

Jesper Jonsson spelade fram Kasper Milerud som hängde upp bollen i nättaket. En mycket bra halvlek från Hammarbys sida med ett stabilt försvarsspel och ett rappt omställningsspel. Patrik Hedberg gjorde ett par vassa räddningar och höll säkert nollan de första trettio (matcherna spelas i 2×30).

 

Andra halvlek började med en viss Edsbyanstormning, bland annat gjorde Hedberg en lysande räddning då han styrde upp bollen i ribban. David Pizzoni Elfving fick ett mål bortdömt och Jesper Jonsson missade ett friläge och spelet böljade framåt tillbaka men Hammarby kändes hela tiden farligare. Edsbyn reducering till 1-3 genom Oscar Wikblad med ett par minuter kvar av ordinarie matchtid kom därför lite oväntat och när Byn återigen reducerade på straff blev det helt plötsligt nervigt. Hammarby blev bestulna på en straff av domare Labe i slutminuten, frågan är om en tydligare straff någonsin funnits i Sparbanken Arena men man kunde reda ut det hela och ta en meriterande seger.

 

En säker seger trots att det blev onödigt spännande på slutet.

 

Nu ser vi fram emot matchen mot Västerås SK ikväll kl 21.30

 

/Stefan Magnusson

 


Copyright © 2017 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se