Redaktionellt

Seger i derbyt


Redan på uppvärmningen märktes det att alla Hammarbytjejer var rejält laddade inför onsdagskvällens derby mot Spånga Bromsten, SBBK. Lagets fina utveckling och stigande formkurva, gav hopp om chans till revansch för säsongens tidigare förlust. Det var i november och man förlorade då med 1-5 på Zinkensdamms IP.

Denna gång var det Hammarby som tog tag i matchen direkt med bra rörelse på isen och ett fint passningsspel. Det dröjde också bara ett par minuter innan Tove Eriksson snyggt smällde upp bollen i nättaket efter en fin aktion på vänsterkanten. Hammarby fortsatte att ha det bästa och mesta av spelet. Trots att SBBK kvitterade på ett hårt och välplacerat skott av Saga Hartley, replikerade Hammarby med 10 minuters mellanrum 3 gånger om. Det var då också samma målskytt som slog till: Sofie Zachrisson. Zacke gjorde som vanligt en riktigt bra match och hon var i gott sällskap av hela laget, för denna kväll stod Hammarbys tjejer verkligen upp som ett lag med hårt hemjobb, tät defensiv men också fint styrspel där topparna med kvicka Sofia Forsman i spetsen störde motståndarlagets uppspel och stressade fram många felpassningar. 

 

Frånsett då Wilma Askwall i målet fick kliva fram och bl a göra en fin benparad, var det Hammarby som ägde den första halvleken. Defensiven anfördes som vanligt av spel- och brytsäkre liberon Jonna Nyman men hela laget tog verkligen ansvar och stängde till ytorna på den egna planhalvan. Halvleken var en fröjd att se och Hammarby gick till en rättvis pausvila med 4-1.

 

I andra halvlek började SBBK bäst men målvakts- och försvarsspelet var fortsatt bra. Stella Milerud och Maja Irstam var följsamma, läste spelet rätt och bröt säkert många av SBBK:s anfallsförsök. Framåt hotade Hammarby själva hela tiden med snabba och tekniska Ester Wirgén och Inez Edenberg.

 

Spelet böljade lite och det dröjde till 75:e minuten innan nästa mål skulle komma. Hammarbys säkra och kompromisslösa back Hanna Hansson smällde då in en straff. Och lite senare prickade Hanna också ribban på ett distansskott.

 

Många av Hammarbytjejerna visade utöver sin lagmoral också prov på sann spelglädje: närmast outtröttliga lagkaptenen Julia Ahlborg och starka Emma Dalin hade flera fina åkningar som resulterade i målchanser, fina inspel eller hörnor. 

 

Strax före slutet fick SBBK ett tröstmål, 2-5 som blev slutresultatet, men detta var Hammarbytjejernas kväll tack vare att lagets inställning och att man gjorde en riktig laginsats på plan. 

 

Nästa match för Hammarby dam är hemma på Zinken på lördag den 16/2 kl 1600. Då möter tjejerna de suveräna serieledarna Uppsala BOIS som ännu inte tappat någon poäng i årets serie. Kom gärna då och heja fram detta unga och talangfulla lag till ännu en fin prestation.

 

/ Anders Malmqvist


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se