Herrlaget

Seger i hemmapremiären mot Frillesås


Stämningen bland de 1401 som tagit sig till Zinkensdamm var hög när hemmapremiären mot Frillesås startade på onsdagskvällen. 
 

 
Bajen öppnade med en stark offensiv där de drev Frillesås nästan ner i knät på en storspelande Jacob Hugoh i målet. Detta resulterade i tre fruktlösa hörnor de tre första matchminuterna. Men i femte minuten får Frillesås sitt första farliga anfall som resulterar i straff. Straffen sätts säkert av Fredrik Brandin nere i Hedbergs vänstra hörn. 0-1 är ett faktum.
 
 
Hammarby trampar på för att få till kvittering och på den nionde hörnan lyckas Pontus Blomberg äntligen kvittera i den 22:a minuten. Därmed presenterade pontus sig i målprotokollet på Zinken för första gången i Bajentröja. Spelet var i till största delen förlagd till Frillesås planhalva i första halvlek. Spelet fortsatte på Frillesås planhalva och Bajen skapade hela 15 hörnor i första. Men spelet ar lite slarvigt och Hugoh i målet stoppade det mesta fram till Giljam satte en hörna i min 29. 2-1 till Bajen. Frillesås skapar endast en farlig målchans till i första, för övrigt hade Hedberg en ganska lugn första halvlek. Resten av tiden spelade Frillesås mest långa lyror framåt som rann ut över kortlinjen medan Bajen åtminstone försökte spela sig fram de flesta gångerna.
 

 
 
Andra halvlek börjar med ett snabbt anfall på högerkanten där Grachev skjuter hårt och lågt. På returen har Fagerström bara att peta in bollen i öppet mål. 3-1 till Bajen. Tyvärr verkar det som om Bajen efter det slår av på tempo och släpper skärpan samtidigt som även de börjar slå fler långbollar. Felpassningar, lågt tempo på både boll och spelare i Bajen bjuder in Frillesås i matchen igen. I min 67 kan Frillesås reducera och får därmed lite extra energi. Misja tar en välbehövlig time out i 75:e minuten. Tyvärr får den inte önskad effekt. Spelet blir inte bättre. Spelet är fortfarande ganska slarvigt och långsamt. Frillesås är nära att kvittera. Men när David Thorén fiskar upp en boll i 83:e minuten vid straffområdeslinjen och sätter den stenhårt i nättaket får Bajen nya krafter och drar upp både skärpa och tempo. Efter det kan Bajen ganska enkelt göra två mål till genom Ilja Grachev och Jesper Jonsson. Slutresultatet 6-2 känns rättvist till slut, men det var skakigt. Med grönvita ögon blev matchen onödigt spännande och ur Frillesås supporterars perspektiv blev matchen en spännande tillställning fram till den 83:e minuten. För bandyälskare i allmänhet var det nog inte den bästa matchen att se på. Men vi tackar matchens lirare Pontus Blomberg som gjorde första målet samt David Thorén som satte det matchavgörande målet för att de säkrade seger i hemmapremiären.
 
Matchfakta
Hammarby-Frillesås 6-2 (2-1)
0-1 Fredrik Brandin (5)
1-1 Pontus Blomberg (23) 
2-1 Adam Giljam (29)
—————————————————————————–
3-1 Christoffer Fagerström (46)
3-2 Mattias Johansson (68) 
4-2 David Thorén (83) 
5-2 Ilja Grachev (84) 
6-2 Jesper Jonsson (90) 
 
Publik: 1401
Straffar: 0-1
Hörnor: 19-4
Utvisningar: Hammarby 2×10, Frillesås 1×10
 
/Mats Öström


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se