Herrlaget

Seger mot Broberg/Söderhamn


Hammarby tog en stabil seger mot Broberg/Söderhamn med 6-3, efter 3-1 i paus. Förutsättningarna var bästa möjliga med en minusgrad och helt vindstilla på Zinkensdamm. Det blev aldrig någon riktig kamp om poängen, matchen höll ett ganska måttligt tempo. Broberg lyckades aldrig utmana Hammarby, även om det dröjde närmare 20 minuter innan första målet kom.

 

Det var Broberg som fick första målchansen. I andra spelminuten fick Vadim Arkhipkin ett friläge efter en misstänkt offsidesituation, men Patrik Hedberg täckte ut bollen till hörna. Pontus Blomberg och Ilja Grachev utmanade sedan Brobergs målvakt Henrik Rehnvall, som storspelade hela matchen. I 19:e minuten skulle en Brobergsspelare spela över bollen till vänsterkanten i eget försvarsområde. Ilja Grachev uppfattade situationen och fångade bollen på klubban. Han fick ett friläge och placerade bollen mellan benen på målvakten. Om första målet var turligt var det andra ett äkta bandygodis. Ilja Grachev startade anfallet och växelspelade ett par gånger med Adam Gilljam, som avslutade med att sätta bollen till höger om målvakten. Strax efteråt blev Christoffer mycket tveksamt avblåst för offside. Tio minuter innan paus sköt Brobergs Edvin Wigren från ingen vinkel alls. Bollen letade sig ändå in i mål till 2-1, troligen genom touch på en Hammarbyförsvarare. Broberg fick också en jättechans till kvittering, men Hedberg täckte ut till hörna. I slutminuten av halvleken slog Adam Gilljam ett långt uppspel till Fagerström som rundade sista försvaren innan han tog ner bollen, drog målvakten och kunde hårt ansatt sätta bollen i mål.

 

Fem minuter in i andra halvlek reducerade Broberg till 3-2, återigen med en boll som fick en oväntad bollbana och ställde Hedberg. Men Hammarby svarade nästan direkt. Med ryggen mot målvakten satte Jesper Jonsson 4-2, framspelad av Christoffer Fagerström.

 

Två hörnmål för Hammarby i mitten av halvleken avgjorde matchen. Båda hörnorna kom från höger, inspelade av Robin Sundin. Först nätade Ilja Grachev och sedan Christoffer Fagerström. Även om Broberg reducerade till 6-3 med tio minuter kvar av matchen var segern aldrig hotad.

 

Hammarby svarade för en stabil insats i matchen, både offensivt och försvarsmässigt. Vinsten betyder att Hammarby behåller femteplatsen, eftersom Edsbyn närmast före i tabellen besegrade Västerås.

 

Matchfakta
Hammarby – Broberg 6-3 (3-1)
1-0 Ilja Grachev (19)
2-0 Adam Gilljam (28)
2-1 Edvin Wigren (35)
3-1 Christoffer Fagerström (47)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
3-2 Martin Söderberg (49)
4-2 Jesper Jonsson (51)
5-2 Ilja Grachev (69)
6-2 Christoffer Fagerström (77)
6-3 Jonas Engström (80)

Publik: 1729
Hörnor: 9-9
Straffar: 0 – 0
Utvisningar: Hammarby 2×10 min, 1×5 min, Broberg 3 x 10 min

/Sten Haase


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se