Herrlaget

Hammarby starkast i prestigemötet mot VSK


Kasper Milerud svarade för fyra mål när Hammarby vann prestigemötet mot Västerås med 8-5. Det var en stark andra halvlek som bäddade för segern, i halvtid ledde Västerås med 2-3. Genom vinsten toppar Hammarby den täta elitserien. Endast Edsbyn med en match mindre spelad och en poäng efter kan gå förbi.

 

 

Dagen bjöd på perfekt bandyväder, ett par plusgrader, bra is och ingen blåst. Så publiksiffran på under 3000 personer känns som en besvikelse. Matchen inleddes med avvaktande spel, båda lagen satsade på att säkra bollen. Men det var Västerås som skulle ta ledningen. Ett långt uppspel från Västeråsförsvaret till Ted Bergström överraskade Hammarbys försvar, Bergström åkte sig fri och spelade in till en fristående Tobias Holmberg som satte 1-1. Men mindre än en minut efteråt kom kvitteringen på ett liknande mål. Kalle Spjuth avslutade, bollen täcktes men Christoffer Fagerström slog in returen. Västerås tog ledningen igen, 1-2, efter att Tobias Holmberg fällts i straffområdet. Patrik Sjöström tog hand om straffen, Patrik Hedberg gick åt rätt håll men lyckas inte fånga bollen.

 

Matchen stod sedan och vägde och bjöd inte på många heta målchanser. Inte förrän Adam Gilljam efter 25 minuter sköt ett skott utifrån, Andreas Bergwall lämnade retur och Kasper Milerud slog in kvitteringen, 2-2. Innan halvtid skulle Västerås återta ledningen. Patrik Hedberg lämnade en retur på ett skott långt utifrån, Robin Folkesson höll sig framme och satte 2-3. Ställningen stod sig till paus, även om Ilja Grachev var nära att nå fram till en friställd Adam Gilljam. En Västeråsförsvarare hann dock emellan med klubban. Första halvlek var ganska jämn med ett litet övertag för gästerna, som bland annat hade sju hörnor mot Hammarbys noll.

 

 

I andra halvlek inledde Hammarby bäst och började skapa hörnor. Fem minuter in i halvleken utvisades Christoffer Fagerström, men Ivan Lebedev kvitterade ändå till 3-3 strax efteråt, elegant framspelad av Adam Gilljam på frislag. Lebedev blev sedan utvisad, så Västerås fick spela med två man mer på plan i fem minuter utan att skapa några större farligheter. En dryg kvart in i halvleken skaffade sig Hammarby en vänsterhörna och David Pizzoni Elfwing satte 4-3 med sitt beryktade slagskott. Och det dröjde bara ett par minuter innan nästa Hammarbyhörna. Felix Nyman avslutade i muren men bollen gick till Hammarbyspelare och till slut slog Ilja Grachev in 5-3. Västerås tog time-out men kom inte närmare målmässigt. I stället tog Hammarby för sig mer och mer. Strax innan ”Sista kvarten”-remsan var det dags för en ny Hammarbyhörna, också den från vänster. Nu var det Kasper Mileruds tur att skjuta, han fick en fullträff högt upp i nättaket och Hammarby hade skaffat sig en tremålsledning, 6-3.

 

 

Men tre mål är ingen säker ledning i bandy, och Västerås fick chans att komma in i matchen. Simon Jansson drev upp ett anfall på högerkanten, spelade fram Tobias Holmberg som ensam med Hedberg satte 6-4. Med fyra minuter kvar av ordinarie tid såg domaren något som ingen annan på Zinken såg och blåste straff till Västerås. Patrik Sjöström satte 6-5 trots att Hedberg återigen var nära att rädda straffen. Västerås pressade, bland annat sköt Simon Jansson ett skott som Hedberg gjorde en jätteräddning på. Men Hammarby fik sista ordet. Kasper Milerud och Jesper Jonsson samspelade, Kasper fick skottläget och Bergwall kunde inte rädda. Målet, 7-5, blev matchavgörande. Kasper Milerud gjorde också sitt fjärde mål, 8-5, framspelad av Adam Gilljam precis innan slutsignalen.

 

Hammarby vinner på högre tempo, snabba omställningar och fint samspel, speciellt i andra halvlek. Trots fina insatser av bland annat David Pizzoni Elfwing, Patrik Hedberg och förstås Kasper Milerud är segern en laginsats. Försvaret stoppade effektivt Västerås anfall. Laget är fortfarande utan poängförlust på hemmaplan.

 

/Sten Haase

 

Matchfakta
Hammarby – Västerås 8-5 (2-3)
0–1 Tobias Holmberg (7)
1–1 Christoffer Fagerström (8)
1–2 Patrik Sjöström (10)
2–2 Kasper Milerud (25)
2–3 Robin Folkesson (42)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
3–3 Ivan Lebedev (53)
4–3 David Pizzoni Elfving (63)
5–3 Ilja Grachev (66)
6–3 Kasper Milerud (73)
6–4 Tobias Holmberg (79)
6–5 Patrik Sjöström (87)
7–5 Kasper Milerud (92)
8–5 Kasper Milerud (93)

 

Publik: 2815
Hörnor: 5-8
Straffar: 0-2
Utvisningar: Hammarby 3 x 10, Västerås 2 x 10


2 kommentarer till Hammarby starkast i prestigemötet mot VSK

 1. Kallegubben skriver:

  Njut av framgång och ihållande målfrossa. För första gången på många säsonger har Hammarby målkungar. Christoffer Fagerström först (skytteliga-trea), idag plötsligt ännu en, Kasper Milerud!?
  I bakgrunden assisterar(18) och målar(8) Jesper Jonsson med jämnhet och finess.
  Trist bara att Bajens publiksug minskat avsevärt. Sorglig publiksiffra på en klassisk seriefinal av format, Söders stolthet mot Gurkorna i Zinkbaljans perfekta förutsättningar…

  HÄR DAGENS GOTTEPÅSE:
  https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=20510

 2. Christer skriver:

  Tack, ett stort tack för dagens underhållning på Zinken! Efter att Västerås varit i välförtjänt ledning efter 45 minuter, så kommer våra iskrigare ut och gör en formidabel 2:a halvlek och vinner med 8-5! Tack även till vår publik på plats, nu måste vi locka med våra övriga vänner till fortsättningen av serien!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se