Herrlaget

Seger på Sjöaremossen


 

Det blev seger med 5-2 (2-0) mot Frillesås BK på idylliska Sjöaremossen på söndagen. Omkring 200 Hammarbysupporters hade tagit sig till de Halländska skogarna och bildade ett ljudstarkt inslag bland den 1790 åskådare som njöt i det vårlika vädret. 

 

Matchen började trevande men det var bortalaget som drog upp tempot och skapade de farligaste chanserna. 1-0 kom också logiskt i den  tjugoandra minuten när Jesper Jonsson fick bra träff i högervinkeln. Bra träff fick, minst sagt, också Christoffer Fagerström och bombade in Hammarbys andra mål. Ett riktigt drömmål av hög klass. Efter det bytte lagen chanser men resultatet stod sig till halvtid.

 

Andra halvlek började med att Jesper Jonsson gjorde ett snarlikt mål som sitt första och Hammarby såg ut att gå mot en bekväm seger men Frillesås gav aldrig upp. I den sextioåttonde minuten fick hemmalaget straff efter det att Patrik Hedberg fällt en Frillesåsspelare. När junioren Gustav Mattson skulle sitta av straffet upptäckte domaren att Gustavs tröjnummer inte stämde med tröjnumret i laguppställningen och Hammarby åkte på ett lindrigt matchstraff. Fredrik Brandin slog in straffen och plötsligt var det match igen. Ännu mer match blev det i åttiotredje minuten när Olle Hultqvist reducerade till 2-3 och helt plötsligt var en säker seger hotad. Då bestämde sig Adam Gilljam för att det fick vara nog och åkte slalom genom Frillesåsförsvaret och serverade Christoffer Fagerström bollen som med ryggen vänd mot mål stängde matchen. Fager ökade på till 5-2 på övertid efter att ha varit fri från halva plan och där finns det ingen som kan åka ikapp honom i Sverige. 

 

En småtrevlig match med två lag som verkligen försökte spela bandy. Alla i Hammarby tackar för ett trevligt mottagande och hoppas att Hallandsklubben spelar elitseriebandy nästa säsong också.

 

Magnusson

 

  

 

 


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se