Redaktionellt

Seriepremiär på söndag för U20: Hammarby – Sandviken

På söndag kl 14 är det dags för seriepremiär för Hammarbys U20-lag. Serien man spelar i heter Ungdom Div 1 Norra och innehåller nästan alla de bästa lagen. Hammarbys första motståndare är en av förhandsfavoriterna, Sandviken.


Försäsongsresultaten har varit blandade för Hammarby U20. Så här har matcherna avlöpt:


VSK – HIF 1-2


Saik – HIF 10-3


Sirius – HIF 2-7


HIF – Ljusdal 3-3 (Edsbyn Cup)


HIF– Nässjö 0-2 (Edsbyn Cup)


Vänersborg – HIF 3-2 (Edsbyn Cup)


HIF – Kungälv 7-0 (Derby Cup)


HIF – KVBS 4-3 (Derby Cup)


Derby – HIF 0-0 (Derby Cup)


HIF U20 – Villa 2-4 (Derby Cup, semifinal)


 

Det är knappast resultat som gör Hammarbys U20-lag till favoriter i kampen om seriesegern i Ungdom Div 1 Norra. En upprepning av P19-lagets framgångar förra året vore sensationell – då vann man ju samtliga sina tolv gruppspelsmatcher! Många av de bästa spelarna ur årgång 1990 har sedan dess flytt (främst till Helenelund), och dessutom får motståndet betraktas som mer kvalificerat i år. I Div 1 Norra återfinns till exempel samtliga semifinallag från den viktigaste försäsongsturneringen Edsbyn U20 Cup: Edsbyn, Västerås, Bollnäs – och Sandviken, söndagens motståndare, som förlorade i finalen mot Edsbyn (3-0).


Jag är ändå övertygad om att laget kommer att bjuda upp till kamp även mot de främsta favoriterna till seriesegern, och särskilt på Zinken. I söndagens match verkar man också kunna ställa upp med (nästan) bästa möjliga lag, inklusive Aksel Ekblom och Willy Johansson, våra junioravbytare i A-lagstruppen. Tyvärr är Johan Eriksson, lagets bäste forward under försäsongen, sjuk och kan inte spela. Saik U20 kommer att få kämpa för att infria förväntningarna som förhandsfavoriter. Gå och kolla själv på söndag kl 14 – gratis är det och bra bandy blir det!


/Rune Premfors


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se