Herrlaget

SM-guld för P16 efter dramatisk final


Efter en dramatisk SM-final kan Hammarbys P16-lag titulera sig svenska mästare efter 5-4 mot Nässjö i Berhn Arena! Målen gjordes av Johan Hannegård (3), Jack Ternander samt Lucas Dahlin.

 

 

Det blev en tät och intensiv match. Nässjö, som av många ansågs som favoriter, inledde bäst. Men Hammarby jobbade sig in i matchen och tog över spelet mer och mer. Nässjö fick svårt att komma till avslut när Hammarbys försvar tätade till. Johan Hannegård, tremålsskytt och Hammarbys effektivaste spelare, inledde målskyttet. Efter en genomåkning i Nässjöförsvaret överlistade han David Storme i målet och satte 1-0 i den åttonde minuten. Nässjö kvitterade tio minuter senare till 1-1 på sin tredje hörna. Efter en halvtimma tog Hammarby ledningen igen, 2-1, när Hannegård gjorde en repris på sitt första mål. Efter en Hammarby-utvisning kvitterade Nässjö på en hörnretur i den trettioåttonde minuten. Ställningen 2-2 stod sig till paus.

 

Också i andra halvlek inledde Nässjö bäst. Men Hannegård kunde fem minuter in i halvleken på nytt ge Hammarby ledningen till 3-2. När Hammarby drabbades av en ny utvisning öppnade det för Nässjö, med ett hörnmål kom en kvittering till 3-3 i den femtiosjunde matchminuten. Hammarbys Nicholas Friberg fälldes nära straffområdet men domaren friade. Nässjö drabbades dock av tre utvisningar på sju minuter. Och till sist fick Hammarby sin straff. Jack Ternander satte straffen högt och otagbart för målvakten. Ny ledning för Hammarby, 4-3 med tjugo minuter kvar av ordinarie speltid. Men lagen fortsatte att följas åt i målprotokollet. Nässjö tog timeout, blev effektivare, hittade en målchans från ingenstans och kvitterade till 4-4 i den sjuttiofemte minuten. Strax efteråt kom avgörandet när Lucas Dalin satte 5-4. Hammarbys målvakt Benjamin Elfving fick sedan göra ett par avgörande räddningar. Dramatiken stod sig in till slutsignalen, när Nässjö fick en hörna i sista spelminuten. Skottet gick dock utanför, och Hammarbys starka P16-lag fick sätta på sig guldhattarna!

 

Hemsidan fick tag i P16:s huvudtränare Fredrik Lindberg på väg i buss hem från SM-finalen i Örebro.

-Vi är oerhört glada och stolta. Det är ett SM-guld som vi har jobbat mycket hårt för under många år. Finalen blev en fin slutpunkt på en fantastisk säsong. Vi har tränat hårt ända sedan april i fjol med både hårt fysträning och mycket is med målet att gå till slutspel. Många av killarna har funnits i klubben sedan 5-6-årsåldern i vår fina bandyskola. Förra våren sökte sig också några nya killar till vårt lag. Det finns mycket stor bandykompetens hos alla spelare och det är så tydligt att vi har tränat på rätt saker i alla år. Guldet är ett bevis på det, säger Fredrik.

 

Det var en hård och jämn match, där Hammarbylaget förde spelet större delen av matchen.

 

-Vi är ett spelförande lag, med starka skridskoåkare som utnyttjar hela banans ytor. Det fick vi visa idag. Vi var kloka i försvaret och tillräckligt tålmodiga i anfallen, säger Fredrik Lindberg.

 

Hammarby Bandys målvakt Benjamin Elfving gjorde några viktiga räddningar i matchens slutskede.

 

-Det var en fantastisk laginsats av hela laget. Varje spelare gjorde ett jättebra jobb och det var det som gjorde att vi vann, säger Benjamin Elfving.

 

/Sten Haase

 

Hammarby IF P16 – Nässjö IF P16 5-4 (2-2)

1-0 Johan Hannegård (8)
1-1 Hampus Gunninge, hörna (17)
2-1 Johan Hannegård (29)
2-2 Albin Franzén (38)
————————
3-2 Johan Hannegård (50)
3-3 Irving Linzie, hörna (57)
4-3 Jack Ternander, straff (70)
4-4 Erik Lycksäter (75)
5-4 Lucas Dalin (77)

 

Hörnor: 12-11
Straffar: 1-0
Utvisningar: Hammarby 3×10, Nässjö: 4 x 10, 1 matchstraff
Publik: 350


3 kommentarer till SM-guld för P16 efter dramatisk final

 1. Johan Norin skriver:

  Långsiktig utvecklingsorienterad big-bandy av Super-Fredrik & Co. Vilken sanslös rolig avslutning för detta fina gäng. Spelare, ledare och föräldrar, alla är väldigt
  värdiga Svenska Mästare!

 2. Anders skriver:

  Grattis! Hammarby P16 visade i finalen upp bandy av bästa märke med fart och många smarta och bra spelalternativ. Nu är ni svenska mästare – så dj-a rättvis och skönt att det nästan gör ont 😉

 3. Christer skriver:

  Stort GRATTIS till SM Guldet! Förbaskat roligt för Hammarby att ha en sån fin återväxt, jäkligt starkt att dra det längsta strået i en som jag förstår otroligt spännande final .Hoppas ni njuter av segerns sötma och fortsätter med den härliga inställningen för att så småningom kunna spela A lags bandy i Bajen!

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se