Herrlaget

Småländsk dynamit på mittfältet


Det är några timmar kvar till träningsmatchen mot Sirius när jag träffar nyförvärvet Pontus Blomberg 25 på kansliet på Zinkensdamm. Den defensive mittfältaren lämnade Vetlanda och får nu kampera ihop med de spelare som han mötte i fem heta drabbningar i kvartsfinalerna i vintras.

 

-Ja, det var heta matcher, säger Pontus, men det ska vara hett och smälla lite. Det har alltid funnits lite rivalitet mellan Vetlanda och Hammarby eftersom många bra spelare har lämnat VBK för Zinken. 

 

Han är en äkta Vetlandaprodukt och debuterade tidigt i A-laget.

 

-Jag var nog bara 16-17 år och var ytterhalv de första tre åren innan jag blev omskolad till defensiv mittfältare, jag jobbar stenhårt och har hyfsat spelsinne och skapligt skott från höger. Jag hoppas att få skjuta hörnorna, det vore kul.

 

Hur känns det att komma till Stockholm, har du blivit väl mottagen?

 

-Ja, verkligen. Alla har varit fantastiska och det har gått jättebra. I början tyckte jag att allting var väldigt stort men man vänjer sig. Jag bor i Hammarbyhöjden och där är det väldigt lugnt.

 

Hur ser du på träningsförhållandena? Hallen kommer ju inte förrän nästa år så det blir mycket rink på försäsongen.

 

-Det är lite ovant men det finns fördelar med rink också, särskilt när det gäller passningsspelet. Jag är omgiven av så mycket bra bandyspelare att det inte är några problem att vänja sig vid spelet. Här är det många fler som har boll och man har bollen kortare tid, det är den stora skillnaden.

 

Vad tycker du om försäsongen så här långt?

 

-Offensivt är vi väldig långt fram, det finns som sagt många som hotar så där känns det lugnt. Defensivt kan vi dock bli bättre men det kommer med tiden. 

 

Du har varit uttagen i landslagstruppen tidigare, är landslaget någonting du tänker på?

 

-Givetvis vill jag spela i landslaget och jag har kontakt med Svenne men just nu är det full fokus på Hammarby, avslutar Pontus.

 

Magnusson 

 


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se