Herrlaget

Spjuth efter säsongen


Kalle Spjuth gick till Sirius efter guldsäsongen 2009/10. Efter två år i Uppsalalaget återvände han till Hammarby inför den här säsongen. Återkomsten blev framgångsrik. 21 mål i elitserien och 5 i slutspelet. I finalen på Friends Arena svarade han för två av målen, det viktiga 5–3 strax före paus, och 8–4 från ingen vinkel alls.

 

buckla

 

 

Har du firat färdigt nu?

 

-Ja, eller det blir i alla fall en paus. Helgen efter påsk åker vi till Åre med laget och har det gott tillsammans, sen börjar ju försäsongen så småningom.

 

Hur var det att spela i finalen på Friends Arena?

 

-Det var grymt häftigt, en match jag aldrig glömmer. Kanonis och hela arrangemanget var ju riktigt lyckat. Tv-produktionen var också bra. Sen var ju inramningen med alla bajare och vinsten oslagbar.

 

Du gjorde två mål i matchen. 5-3 innan paus och 8 -4.

 

-Första blev jag frispelad genom ett kanonlyft från Robin Sundin och andra gången var det Gilljam som slog en fin genomskärare. Hade känt mig lite osäker på sprätten på slutet så det blev ”vispfinten” båda gångerna.

 

Du har haft stor del i Hammarbys nya hemsida också, har du fått några kommentarer på den?

 

-Det är mest positiva reaktioner tycker jag. Förhoppningsvis tycker folk framförallt den är snyggare och enklare att navigera i med mobiler och surfplattor.

 

Är det många som läser sidan?

 

-Under finaldagarna var det runt 10 000 unika/dag. Sen tycker jag Hjalmar (Brage) gjort ett kanonjobb med instagram och facebook under säsongen där jag tror många följer oss också.

 

 

/Sten Haase


En kommentar till Spjuth efter säsongen

  1. Kallegubben skriver:

    Spjuth är en läckergubbe i boxen! Ett av nyförvärven som dubblerade förväntningarna.
    Och Hammarby är som alltid lirarnas förening. T ex Robins slalommål, tårögt vackert.
    Och befriande för nerverna! Sådana mål kan bara göras i bandy. Övriga lagsporter har mer eller mindre tagit bort artisteriet.
    PS. Vart har guldgalleriets foton med persondata tagit vägen, Kalle? DS.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se