Redaktionellt

Storförlust mot Västerås


I kvällens sista match i Svenska cupen väntade Västerås SK som hade imponerat stort och slagit arrangörsklubben Villa med hela 6-0 tidigare på dagen. Det blev en klar förlust med 0-6 (0-2) efter en ganska blek insats.

 

Västerås inledde målskyttet i den fjärde minuten genom Magnus Joneby efter en snygg frispelning. Sedan följde en period av ställningskrig och det enda som hände var att Adam Gilljam fick en felaktig avblåsning för offside emot sig när han var sopren från halva plan.I första halvleks sista minut fick Västerås straff som Anders Bruun säkert slog in. Kanske inte helt rättvist och spelet från båda håll såg lite slarvigt och hafsigt ut men Vsk var det effektivaste laget.

 

Andra halvlek började precis som första med ett Västeråsmål efter fyra minuter och det började kännas kört. I mitten av halvleken fick Vsk två spelare utvisade men kunde ändå utöka ledningen efter ett vinkelskott. Hammarby verkade uppgivet och det blev 0-5 på hörna. Om det inte hade varit ridå ner innan så var detta definitivt spiken i Hammarbykistan.

 

I den här matchen märktes det att Hammarby fortfarande är en bit efter träningsmässigt och ett tungt och effektivt Västerås gav inte Hammarby en chans, Nu gäller det att slå Villa i morgon fför att överleva i turneringen,

 

/Stefan Magnusson

 

 


Copyright © 2017 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se