Redaktionellt

Storseger mot Bollnäs


 

Efter några förlustmatcher mot bra motstånd (Västerås, Jenisej och Sandviken) blev det islossning mot Bollnäs under lördagseftermiddagen i Göranssons arena i Sandviken. Slutresultatet skrev till 8-2 (3-1) och sifforna kunde ha varit ännu större.

 

Förvisso saknade Bollnäs ett par tunga pjäser i Hellmyrs och Nilsson men jag tror inte ens dom hade räckt mot ett piggt och fartfyllt Hammarby. Bollnäs tog dock ledningen efter tre minuter genom Oskar Olsson men sedan var det roliga slut för hälsningarna. De grönvita radade upp chanser och till slut kvitterade Robin Sundin på en vänsterhörna. Strax därpå åkte Christoffer Fagerström igenom och gjorde 2-1 innan Kasper Milerud spikade halvtidssiffrorna till 3-1, en ledning som borde varit ett par mål större.

 

Andra halvlek så likadan ut. Hammarby vände ut och in på Bollnäs något förvirrade försvar och inte ens liberon Andreas Westh stod att känna igen. Adam Gilljam gjorde 4-1, David Pizzoni-Elfving sköt in 5-1 innan Jesper Johnsson behöll sin svit som målskytt i varje träningsmatch. Gilljam gjorde sin piggaste insats på försäsongen och tryckte in 7-1 innan Bollnäs fick lite tröst i ett straffmål. Pizzoni avslutade målskyttet och spikade siffrorna till 8-2 med sitt andra mål. 

 

En skön och välbehövlig seger som visade att laget definitivt är på rätt väg. Försvaret hade en lugn eftermiddag och var trots avsaknaden av Robert Rimgård lugnet själv. Offensivt bjöds vi på mycket grannlåt och visade att inget lag kommer att gå säkert i vinter.

Nu väntar Svenska Cupen närmast och det blir en riktigt bra värdemätare för laget. Edsbyn, Västerås och Villa/Lidköping ska inte känna sig alltför säkra i gruppspelet.

 

 

Magnusson


Copyright © 2017 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se