Herrlaget

Storvinst i årets sista match


Hammarby vann årets sista match efter klara 9-3 (4-1) mot Bollnäs inför 2419 personer på Zinken. Målen gjordes av Christoffer Fagerström (4), Jesper Jonsson (3), Alan Dzhusoev samt Adam Gilljam.

 

I lördags tog Hammarby emot Bollnäs på Zinkensdamm för lagens andra möte i elitserien den här säsongen. Regnet låg i luften men vädrets makter var på bandypublikens sida och det var uppehåll hela matchen. 2 419 personer hade sökt sig till Zinken.

 

Första halvlek hade en tydlig Hammarbydominans med många fina chanser som ledde till att ställningen i halvtid var 4-1 i grönvit favör. Bland annat var inledningen av matchen mycket bra, Hammarby tog bort en back och stärkte upp offensiven med en spelare och körde maximalt framåt vilket ledde till två mål efter tio minuter. 

 

Även andra halvlek bjöd på en tydlig dominans från Hammarbys sida, även om Bollnäs kom igen och gjorde ytterligare två mål. Det går inte att återge en match som denna utan att hylla Christoffer Fagerström och Jesper Jonsson. Jonsson bjöd under matchen på tre mål och en assist och Fagerström stod för hela fyra kassar totalt. Även Ilja Grachev måste nämnas, han var pigg matchen igenom och stod för två assist. 

 

Hammarbys nyförvärv Alan Dzhusoev stod för ett mål och det nionde grönvita målet kom från Adam Gilljam. I slutet av matchen gick det snabbt för Hammarby, två mål inom loppet av två minuter på två kontringar och till slut en säker seger med 9-3 vilket innebär fortsatt serieledning inför matchen mot Västerås på fredag.

 

/Jonas Lundgren


2 kommentarer till Storvinst i årets sista match

  1. Christer skriver:

    Hallå alla glada Bajenfans! Vilket jäkla härligt bandygäng vi har denna säsong! En mycket stark match av killarna igår på Zinken mot Bollnäs. Att fira nyår som serieledare, så jäkla ”gött”, stort LYCKA TILL i fortsättningen, samt GOTT NYTT ÅR önskar jag till alla grön-vita fans! P.s Alla till gurkstaden Västerås nästa fredag den 5 januari 2018!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se