Herrlaget

Svängigt Bajen närmar sig kvartsfinalplatsen


Hammarbys andra halvlek borde räckt för att säkra kvartsfinal, men efter delad pott (5-5) mot Vänersborg så behöver Bajen fortfarande en seger för att nå dit.

 

Förutsättningarna var enkla – skulle Hammarby vinna borta mot Vänersborg skulle man säkra en plats på topp 6, men skulle Vänersborg vinna så vore de skrämmande nära på att sno kvartsfinalplatsen från Hammarby.

 

 

Med en defensiv som gav en del att önska i första halvlek så satte Bajen sig själva i en knepig sits: Underläge 4-2. Men med en upptrappad defensiv och ett par pangträffar från Christoffer Fagerström så kunde Hammarby vända till 5-4 i andra halvlek.

– Det visar på karaktär när vi vänder matchen och jag tycker att vi till slut ska vinna den, säger Felix Nyman. 

Men när det kändes som att Bajen hade full koll så ställde ett olägligt bolltapp till det, något som Vänersborg utnyttjade, och med tio minuter kvar av matchen så var det kvitterat.

 

Sett till Hammarbys andra halvlek vore det rättvist att de grönvita tog hem segern till Stockholm, men två missade straffar av Bajen är en förklaring att så inte blev fallet. Även hemmalaget hade chanser att norpa åt sig fullpoängaren, bland annat hade man två ribbträffar på hörna, varav den andra kom i matchens absolut sista sekunder.

 

Hammarby möter Vetlanda på fredag, 8/2, då siktar vi på storpublik på Zinkensdamm.
Läs mer om matchen på www.bajenkvallen.se – där kan ni även köpa biljetter. Vinner Hammarby då så är kvartsfinalen i hamn. Annars gäller det att ta poäng i sista omgången, när Bajen möter Villa borta.

– Nu kommer vi vara ruggigt taggade på att vinna på fredag och säkra kvartsfinalen, säger Nyman.

 

Vänersborg – Hammarby 5-5 (4-2)

Hammarbys målskyttar:
Jesper Jonsson (20)
Ilja Grachev (43)
Christoffer Fagerström (50)
Christoffer Fagerström (59)
Jesper Jonsson (69)


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se