Herrlaget

Hammarby nollat mot Sandviken


Hammarby förlorade med 0-6 mot Sandviken, efter 0-4 i paus. De yttre förutsättningarna var bra med en minusgrad och nästan vindstilla. Ilja Grachev skadade sig i senaste matchen och var inte med i laguppställningen.

 

 

Hammarby kom tidigt till ett par avslut, som Sandvikens målvakt Joel Othén räddade. Sandviken tog i stället ledningen med 0-1 på sin första hörna. Jesper Jonsson fick en möjlighet att kvittera innan Sandviken utökade till 0-2, också det på hörna. Och strax efteråt kom Sandvikens första spelmål, 0-3, från högerkanten. Jesper Jonsson blev upphakad i Sandvikens straffområde. En solklar straff enligt publiken och Bandyplays kommentator, men ingen åtgärd från domaren. Christoffer Fagerström blev sedan tufft och ojust nedriven av David Brodén, men det resulterade ändå inte någon utvisning. I nästa spelsituation kom en dubbelutvisning för en bagatell i sammanhanget. När Jesper Jonsson sköt ett skott som täcks till hörna kom ingen signal från domaren. I slutminuterna av halvleken fick Daniel Berlin åka fritt i Hammarbys försvar och sätta 0-4. Hammarby spelade passivt, och vände ofta hem även vid offensiva frislag. Så Sandviken ledde rättvist i paus även om ledningen var ett par mål för stor.

 

 

I andra halvlek kunde Sandviken utnyttja sitt målövertag och behålla bollen inom laget. Hammarbys samspel fungerade inte alls. Spelarna anföll en och en och körde fast i Sandvikens försvar. Passningarna satt inte rätt, och laget tappade därigenom tempo. Och det blev inte bättre av att Adam Gilljam tidigt drabbades av en märklig utvisning. Christoffer Fagerström fick ändå chansen att näta men bollen gick tätt över. Precis när ramsan ”Öka takten sista kvarten” skulle börja utökade Sandviken till 0-5, och i slutet av matchen kom också 0-6. Sandviken fick chans att utöka ledningen, men Patrik Hedberg gjorde en jätteräddning på ett friläge.

 

 

Hammarby verkade sakna en spelidé och hade inte mycket att sätta emot Sandvikens offensiv. Trots förlusten behåller Hammarby sin sjätteplats. Men Vänersborg tog poäng mot Bollnäs och ligger bara en poäng efter. Jag brukar inte kommentera domarnas insatser. Men dagens domarinsats var under all kritik. Framför allt drabbade det Hammarby, men även Sandviken fick ett antal feldomslut mot sig. Nu gäller det för Hammarby att resa sig inför matchen mot Motala på lördag, avslag 13:45.

 

Matchfakta
Hammarby – Sandviken 0-6 (0-4)
0-1 Erik Säfström (9)
0-2 Christofer Edlund (22)
0-3 Rasmus Forslund (23)
0-4 Daniel Berlin (45)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
0-5 Hannes Edlund (75)
0-6 Christofer Edlund (82)
Publik: 2091
Hörnor: 3-9
Straffar: 0-0
Utvisningar: Hammarby 2×10 min, Sandviken 2×10 min

 

/Sten Haase


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se