Herrlaget

Tung förlust i andra semin


Hammarby förlorade den andra semifinalen mot Västerås med 3-4 och ligger under med 0-2 i matcher. Innan matchen fick Adam Gilljam utmärkelsen Stor Grabb av Svenska Bandyförbundet. Matchen spelades i yrsnö och kraftig vind, vilket påverkade spelet. Västerås dominerade första halvlek och ledde i paus med 0-3. I andra halvlek blev det ombytta roller. Det var Hammarby som skapade farligheterna och kvitterade till 3-3 med tio minuter kvar av matchen. Men Västerås bästa spelare för kvällen, Simon Jansson, kontrade in 3-4 när Hammarby jagade ett ledningsmål.

 

 

I första halvlek valde Hammarby att bara satsa på långa utkast och lyror, som fastnade i Västerås försvar. Västerås spelade i stället längs isen, vilket var mycket mer effektivt. Laget pressade högt och samspelet fungerade betydligt bättre än för Hammarby. Patrik Hedberg gjorde en jätteräddning på ett skott, men tvingades släppa retur som Simon Jansson slog in till 0-1. Christoffer Fagerström blev tveksamt avblåst för offside när han skaffade sig ett friläge. Tobias Holmström utökade Västerås ledningen till 0-2 och Jesper Hermansson gjorde 0-3 på hörna. Hammarby skapade inte många farligheter i första halvlek förutom några hörnor. Men strax innan paus fick Hammarby ett mål bortdömt. Gästerna kunde gå till pausvila med en, som det verkade, betryggande tremålsledning.

 

I andra halvlek började Hammarby att spela längs isen och skapade ideliga farligheter. I stället var det Västerås som blev pressade att slog iväg långbollar. En kvart in i halvleken blev Christoffer Fagerström fälld i straffområdet, och domaren Daniel Labe visade strafftecknet. Fagerström tog själv hand om straffen. Västerås målvakt Henrik Kjellsson var på bollen men kunde inte hålla den, så Hammarby reducerade till 1-3. Tio minuter senare drev Ilja Grachev upp bollen och serverade en fin passning till Kalle Spjuth som satte 2-3. Med tio minuter kvar av matchen kom kvitteringen. Christoffer Fagerström åkte igenom Västerås försvar på vänsterkanten och slog in bollen till David Pizzoni Elfving som överlistade Kjellsson i Västeråsmålet. Både Christoffer Fagerström och Jesper Jonsson hade bra lägen att näta. Men Simon Jansson förstörde stämningen på Zinken när han fångade upp en långboll, rundade en försvarare och sköt 3-4 förbi Patrik Hedberg.

 

 

Tyvärr var det en svag och fantasilös första halvlek som avgjorde semifinalen. Nu måste Hammarby vinna på bortaplan på måndag för att hålla liv i semifinalserien. Ingen omöjlig uppgift om man visar upp samma offensiva spel som i andra halvlek i kvällens semifinal.

Matchfakta
Hammarby – Västerås 3-4 (0-3)
0-1 Simon Jansson (7)
0-2 Tobias Holmberg (15)
0-3 Jesper Hermansson (31)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
1-3 Christoffer Fagerström (62)
2-3 Kalle Spjuth (72)
3-3 David Pizzoni Elfving (81)
3-4 Simon Jansson (91)

Publik: 4406
Hörnor: 10-6
Straffar: 1-0
Utvisningar: Hammarby 1×10 min, Västerås 4×10 min

 

/Sten Haase
Foto: Stéfan Bertolotti

 

 


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se