Herrlaget

Tung seger på Sävstaås


Hammarby vann första matchen i dubbelmötet mot Bollnäs. Slutresultatet på Sävstaås blev 5-6, efter 2-3 i paus. Två gånger tappade Hammarby en tvåmålsledning, och med kvarten kvar ledde Bollnäs med 5-4. Men efter en snabb time-out ökade Hammarby tempot , kvitterade, och avgjorde i sista ordinarie spelminuten. På söndag 13:45 möts lagen igen på Zinken.

 

 

Innan matchen levererade Bandyplay en trist nyhet. David Pizzoni Elfving blir borta i 4-6 veckor på grund av skadan i hälsenan. Däremot var Carl-Johan Rutqvist och Ilja Grachev med i laguppställningen, de saknades i ett par matchen men spelade senast mot Broberg. Bollnäs ställde upp med bland annat Per Hellmyrs, Patrik Nilsson och Kasper Milerud, och matchen spelades i 15 minusgrader.

 

Första halvlek bjöd på ett högt tempo och var välspelad. Hammarby var lite vassare framåt, men båda försvaren agerade stabilt. Bollnäs fick tidigt ett par resultatlösa hörnor. Och efter fem minuter fick Hammarby sin första hörna, från höger. Robert Rimgård på fjärdepositionen fick en fullträff och gav Hammarby ledningen med 0-1. Efter en kvart utmanade Fagerström Bollnäs försvar. Trots att han blev hårt uppvaktad behöll han kontrollen över bollen och spelade in till Grachev som satte 0-2. Ett felaktigt tillbakaspel blev till en gratishörna för Bollnäs. Skottet tog i muren men Samuli Helavuori nätade till slut till 1-2. Efter halvtimman vände Per Hellmyrs ur ett anfall men slog en långboll till Christian Mickelsson långt ut på högerkanten. Patrick Hedberg missbedömde bollen och Mickelsson blev helt ren framför mål. Målet betydde kvittering till 2-2.

 

Hammarby fortsatte sitt offensiva spel och fick flera hörnor, dock resultatlösa. Ett skott av Robin Sundin var nära att resultera. Med fem minuter kvar av halvleken fick Adam Gilljam bollen av Hedberg. Efter mittlinjen spelade han ut till Fagerström som drog sig åt höger, från försvaret, och avslutade med ett hårt skott i målvakten Niklas Prytz bortre kryss. När Bollnäs missade sina två hörnor i sista spelminuten kunde Hammarby gå till pausvila med ledning, 2-3.

 

Andra halvlek inleddes med avvaktande spel från båda håll. Lagen fick ett par målchanser och Bollnäs drabbades av en utvisning. Efter en kvart exploderade matchen med tre snabba mål. David Thorén drev upp bollen, med lite flyt nådde den fram till Christoffer Fagerström som avslutade. Målvakten parerade, men Grachev satte returen till 2-4. Med två långskott kunde Per Hellmyrs och Samuli Helavuori kvittera till 4-4. Bollnäs jobbade sig mer och mer in i matchen. Och när Christian Mickelsson blev frispelad på vänsterkanten kunde han ge Bollnäs ledningen med 5-4.

 

Misja Pasjkin tog direkt time-out, Hammarby ökade tempot igen och det gav resultat. Ilja Grachev var på väg att tappa bollen under ett uppspel, men Fagerström fick tag i den och avslutade distinkt. Målet betydde kvittering, 5-5. I 90:e spelminuten fick Hammarby en högerhörna. Ilja Grachev överlistade både målvakt och försvar med ett Pizzoni-slagskott. Och Hammarby hade vänt till ny ledning, 5-6. Bollnäs tog time-out, men lyckades inte förändra spelet. Slutminuterna blev dramatiska med två Bollnäshörnor. Men resultatet stod sig matchen ut. Patrik Nilsson blev utan mål trots ett par hörnskott och en jättechans när Patrik Hedberg räddade.

 

Hammarby tog en viktig seger. Ilja Grachev blev tremålsskytt och Christoffer Fagerström svarade för två mål. Hammarby gjorde en stabil insats, och det vara bara andra kvarten i andra halvlek som Bollnäs kunde dominera. Genom segern avancerade Hammarby till fjärdeplatsen i tabellen. På söndag 13:45 möts lagen på Zinken.

 

Matchfakta
Bollnäs – Hammarby 5-6 (2-3)
0-1 Robert Rimgård (6)
0–2 Ilja Grachev (16)
1-2 Samuli Helavuori (19)
2-2 Christian Mickelsson (31)
2-3 Christoffer Fagerström (39)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
2–4 Ilja Grachev (59)
3–4 Per Hellmyrs (60)
4–4 Samuli Helavuori (62)
5–4 Christian Mickelsson (76)
5–5 Christoffer Fagerström (83)
5-6 Ilja Grachev (90)

Publik: 1059
Hörnor: 10-8
Straffar: 0-0
Utvisningar: Bollnäs 1×10, Hammarby 1×10, 1×5

 

/Sten Haase
 
Foto: Sara Axeblad
 

 


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se