Herrlaget

Tung seger på Sävstaås


Hammarby gick upp i ensam serieledning då man bärgade båda poängen mot Bollnäs efter 3-4 (2-3) på Sävstaås. Målen gjordes av Jesper Jonsson (2), Ilja Grachev samt Christoffer Fagerström.

 

Det blev en tung och skön seger på ett kylslaget Sävstaås . Efter isstrulet i onsdags då Hammarby fick en sju timmar lång busstur och burgare på Max i Bollnäs  var isen som ett salsgolv och bjöd in till en riktigt rolig bandymatch. I början var det mest ställningskrig med Hammarby som det förande laget men i den tjugoandra minuten gör gamle Hammarbybekantingen Patrik Nilsson 1-0 på hörna och sex minuter senare ökar Bollnäs till 2-0 genom halven Anton Dahlberg.

 

Detta blev en väckarklocka för de för dagen vitskrudade Hammarbyspelarna. Jesper Jonsson reducerade efter pass av Kasper Milerud och Jesper föste också in kvitteringen efter pass från Adam Gilljam. Hammarby fortsatte trycka på och Ilja Grachev sköt in ledningsmålet på hörna, alla målen inom loppet av fem minuter. En hyfsad jämn första halvlek men med bortalaget i förarsätet och det lag som hade de vassaste målchanserna.

 

I andra halvlek inledde Bollnäs bäst och efter tio minuter kvitterade Christian Mickelsson på ett vinkelskott som smet in via den annars mycket duktige Patrik Hedbergs axel. Nu hade Bollnäs vittring och herrar Pajskin/Karlsson tog en välbehövlig timeout vilket visade sig vara ett klokt drag. Hammarby kom in med ny frenesi och radade upp chanser mot Bollnäsmålet och till slut kom det som skulle visa sig vara segermålet. Efter ett mönsteranfall kunde Christoffer Fagerström runda duktige Patrik Aihonen genialt framspelad av Jesper Jonsson.

 

Båda lagen hade några lägen på slutet men Hammarby kunde hålla undan och tog sin sjunde raka seger i elitserien. Totalt sätt var det en rättvist seger även om Bollnäs på intet sätt var dåliga. Hammarby mötte ofta Bollnäs högt i banan och störde hälsningarna som hade svårt att få i gång något eget spel. Det var en rejäl laginsats helt enkelt. Nu leder Hammarby elitserien under landslagsuppehållet och möter i nästa match IFK Vänersborg på Zinken på Lucia. Ta med en kompis och gå och kolla. Det är detta suveräna lag värda!

 

Bollnäs – Hammarby 3-4 (2-3)

1-0 Patrik Nilsson, hörna (23)

2-0 Anton Dahlberg (30)

2-1 Jesper Jonsson (32)

2-2 Jesper Jonson (34)

2-3 Ilja Grachev, hörna (37)

———————————–

3-3 Christian Mickelsson (56)

3-4 Christoffer Fagerström (78)

 

Publik: 895

Hörnor: 9-11

Utvisningar: 20-20

 

/Stefan Magnusson   


3 kommentarer till Tung seger på Sävstaås

  1. Uffe skriver:

    Helt underbart att ta sjunde raka, man blir ju bara så glad!!!

  2. Christer skriver:

    Så jäkla roligt med bandykillarnas framfart denna vinter! Nu tycker jag det är dags för alla grön-vita fans att ta sig ner till Zinken. Har ni inte varit på bandy någon gång så är det ett utmärkt tillfälle att se detta härliga bandygäng på lucia den 13 december kl.19.00 på klassiska Zinken!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se