Herrlaget

Tvåsiffrigt i återstarten efter VM


Hammarby vann komfortabelt med 4-12 borta mot Tillberga i återstarten efter VM. Hammarby ställde upp med alla sina fem VM-spelare. Det var bara i inledningen som Tillberga kunde utmana genom långa uppspel och de skaffade sig ett par hörnor. Men ju längre matchen pågick tog Hammarby över alltmer. Första målet, 0-1, kom i åttonde minuten. Alan Dzhusoev drev upp bollen, spelade ut till Kasper Milerud på högerkanten som överlistade Tillbergas målvakt med ett välplacerat skott. Ivan Lebedev utökade till 0-2 på en hörnretur. Tillbergas bäste spelare Robin Andersson reducerade till 1-2 framspelad av Jimmy Jansson efter en dryg kvart. Men närmare än så kom inte Tillberga. Hammarby malde på och innan paus blev både Kalle Spjuth och Alan Dzhusoev tvåmålsskyttar. Christoffer Fagerström gjorde också ett straffmål. Då hjälpte det inte att Robin Andersson reducerade ytterligare en gång. Första halvlek slutade 2-7.

 

 

I inledningen av andra halvlek utökade Jesper Jonsson och Kasper Milerud Hammarbys ledning ytterligare. Fagerström gjorde senare sitt andra mål och utökade ledningen till 2-10. Hammarby dominerade matchen totalt och bjöd på ett snyggt samspel. VM-spelarena var pigga trots ett tufft spelschema. Speciellt världsmästaren Alan Dzhusoev stortrivdes och jonglerade flera gånger med bollen.

 

 

Med dryga kvarten kvar tog Hammarby time-out. Tränaren Misja Pasjkin överraskade med att låta VM-spelarna vila och de följde resten av matchen från läktaren. Patrik Hedberg fick dock vara kvar som reservmålvakt när Mikael Svensson tog plats i målet. Så sista kvarten spelade Hammarby helt utan avbytare och de båda juniorerna Tom Nyström och Hugo Sundberg fick gott om speltid. Tillberga reducerade två gånger men både Jesper Jonsson och Tom Nyström nätade för Hammarby, så slutresultatet blev 4-12. Tom Nyströms mål var hans första i elitserien. Även Hugo Sundberg var nära att komma med i målprotokollet med ett skott från snäv vinkel.

 

Matchen mot Tillberga kom lägligt för Hammarby. Laget fick möjlighet att spela ihop sig efter uppehållet och en bra förberedelse inför den tuffa avslutningen på seriespelet: Sandviken borta på fredag och Villa hemma på tisdag. För Tillberga betydde försluten att laget åker ut ur elitserien.

 

Matchfakta
Tillberga – Hammarby 4-12 (2-7)
0-1 Kasper Milerud (8)
0–2 Ivan Lebedev (13)
1-2 Robin Andersson (16)
1-3 Kalle Spjuth (19)
1-4 Alan Dzhusoev (23)
1-5 Kalle Spjuth (33)
2-5 Robin Andersson (34)
2-6 Christoffer Fagerström (37)
2-7 Alan Dzhusoev (41)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
2-8 Adam Gilljam (47)
2-9 Kasper Milerud (54)
2-10 Christoffer Fagerström (63)
3–10 Kim Barklund (83)
4–10 Emil Kaup (85)
4-11 Jesper Jonsson (88)
4-12 Tom Nyström (92)

Publik: 130
Hörnor: 8-6
Straffar: 0-2
Utvisningar: Tillberga 3 x 10, Hammarby 1 x 10

 

/Sten Haase


En kommentar till Tvåsiffrigt i återstarten efter VM

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se