Redaktionellt

Utjämnat i kvarten


Hammarby förlorade den fjärde kvartsfinalen mot Sandviken med 2-5, i halvtid 0-1. Genom Sandvikens vinst är det utjämnat till 2-2 i matcher. Hammarby hamnade i ett 0-2 underläge men kunde kvittera när drygt 20 minuter återstod. Då hade Hammarby greppet om matchen men släppte till två snabba baklängesmål. Det mest positiva för kvällen var publiksiffran, 4165 besökare. Matchen spelades under fina förhållanden i ett par minusgrader.

 

 

Första halvlek var jämn. Hammarby inledde bäst och hade ett par möjligheter att ta ledningen. Christoffer Edlund fick en jättechans att näta efter ett lyft, men Patrik Hedberg räddade. Efter en kvart sjönk tempot en del och båda lagen satsade på att vårda bollen och backa hem. Målchanserna var inte så många. 25 minuter in i matchen tog Sandviken ändå ledningen. Christoffer Edlund tog ner bollen i straffområdet, felaktigt tyckte Hammarbyspelarna, och petade in bollen. Och domarna velade, ett tag var målet bortdömt men till slut godkändes det och Sandviken ledde med 0-1. Christoffer Fagerström testade skyttet vid några tillfällen, men tyvärr smet bollen utanför. Sandvikens målvakt Joel Othén gjorde också en bättre match än tidigare i kvartsfinalserien.

 

 

I andra halvlek blev spelet mer öppet. Ett tidigt felpass av Hammarbyspelare blev en bjudning som Christoffer Edlund tog vara på och satte 0-2. Men Hammarby kom ändå in i matchen. Ilja Grachev sköt ett hårt skott som tog i stolpen. Strax efteråt kunde han reducera till 1-2 efter ett snyggt inspel av Adam Gilljam. Med drygt 20 minuter kvar av matchen kom också kvitteringen. Det var David Pizzoni Elfving som drev upp bollen på vänsterkanten och spelade in bollen ur liten vinkel. Han fick målet i matchprotokollet, men kanske gick bollen in via en försvarare eller Ilja Grachev. I det läget kändes Hammarby som det starkaste laget, bland annat sköt Jesper Jonsson ett skott tätt utanför Othéns bortre stolpe. Men trots att Linus Petterson satt utvisad gjorde Sandviken två snabba mål och matchen var punkterad. I slutsekunderna blev Christoffer Edlund tremålsskytt när han satte 2-5.

 

 

Det var två jämna lag som möttes i kväll. Nu väntar ett avgörande i Göranssons Arena på lördag. Matchserien lever i högsta grad och Hammarby har stora möjligheter att överraska på bortaplan, precis som i första matchen.

 

Matchfakta
Hammarby – Sandviken 2-5 (0-1)
0-1 Christoffer Edlund (26)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
0-2 Christoffer Edlund (48)
1-2 Ilja Grachev (50)
2-2 David Pizzoni Elfving (68)
2-3 Hannes Edlund (79)
2-4 Daniel Mossberg (80)
2-5 Christoffer Edlund (94)

Publik: 4165
Hörnor: 7-6
Straffar: 0-0
Utvisningar: Hammarby 2×10 min, Sandviken 3×10 min

 

/Sten Haase


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se