Herrlaget

Villa är de man ska slå om man ska gå hela vägen


 

Jag fick tag i Christoffer Fagerström veckan innan matchen mot Villa Lidköping och fick växla norra ord med honom.

 

Du är fostrad i Vänersborg, vilket gör att Villa Lidköping bör vara en stor rival. Hur känns det att möta Villa ur det perspektivet?

 

-Kul tanke, men jag har mött dem ett antal gånger. Både Villa och Hammarby är topplag så det brukar bli bra fighter. Villa är en stor rival till Vänersborg, men det är även Gripen/Trollhättan. Det här med derby är lite speciellt. När jag var yngre var det 7000 på ett derby mellan Vänersborg-Gripen/Trollhättan. Det är klart att det finns en mångårig konkurrens mellan Vänersborg och Villa. Men det känns inget speciellt att möta dem ur det perspektivet nu.

 

Villa är storfavoriter i år. Hur ser du på den saken?

 

-Håller med om att de är favoriter. De hade ett bra lag innan och har värvat bra inför denna säsong och de vann World Cup. Det är det laget man ska slå om man ska gå hela vägen. 

 

-Men det är ändå Bajen som ska vinna.

 

Är det en fördel eller nackdel för er att just den här matchen är flyttad från premiär 26/10 till 4/12?

 

-Det spelar nog ingen större roll men det hade varit kul att spela en stormatch på Zinken i premiären. Det hade kanske dragit ännu mer folk dit.

 

-Vi spelar 26 omgångar och det är då man ska ha samlat ihop poängen. Man ska bli topp åtta, det är sen i slutspelet allt avgörs.

 

Vilket är ditt recept på att slå Villa?

 

-Vi sitter själva på ett recept för att slå andra lag. Kan vi använda vår medicin bra kan vi slå alla. Det gäller att ha långa bra stunder och minimera motståndarnas bra stunder. Att få motståndarna att anpassa sig efter vad vi gör. De andra lagen ska anpassa sig efter Hammarby. Attityden är lika viktig som ödmjukheten när man spelar i storlag.

 

/Mats Öström


Kommentarer inaktiverade.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se