Herrlaget

Vinst i Vetlanda


Hammarby tog säsongens första bortaseger då man slog tillbaka Vetlanda efter 3–6 (0–2) nere i Småland i en svängig och rafflande tillställning. Bajens mål gjordes av Christoffer Fagerström (2), Ivan Lebedev (2), Kasper Milerud samt Ilja Grachev.

 

Bajen har som bekant gått rent hemma på Zinken än så länge under säsongen men på bortaplan har man inte riktigt fått spelet att klicka, även om det ska sägas att man ställts mot synnerligen tuffa motståndare på bortais nu i inledningen. Inte heller kvällens match lovade särskilt gott till en början då Vetlanda i mitt tycke inledde klart starkast. Bajen hade förvisso mycket boll men det kändes ändå betydligt farligare då hemmalaget ställde om och man hotade genom lyror gång på gång. Försvaret med Patrik Hedberg och Calle Rutqvist i spetsen var dock vakna och kunde framgångsrikt freda sitt mål.

 

Känslan var ändå att Bajen fick vara nöjda med 0–0 efter den första halvtimmen och istället för en hemmaledning kunde man jobba sig in i matchen allt mer. Christoffer Fagerström var inte långt ifrån att sätta ett vinkelskott efter att Jesper Jonsson nått fram med en öppnande passning. Strax därpå var det Adam Gilljams tur att hitta fram till Fagerström med en magisk genomskärare och denna gång gjorde ”Fager” inget misstag då han enkelt rundade David Borvall i VBK-målet, 0–1. Två minuter senare var det dags igen, denna gång var det Kasper Milerud som fick på en fin träff på en vänsterhörna, 0–2, vilket också blev halvtidsresultatet.

 

Efter en med Bajenmått mätt ändå ganska så svag första halvlek kändes det som att man kom ut lite hetare i den andra halvleken. Man vaskade omedelbart fram ett par bra chanser men istället var det Vetlanda som kunde reducera då Johan Löfstedts hörnavslut på något sätt letade sig in genom Bajenmuren, 1–2. Hemmalagets glädje skulle dock visa sig bli kortvarig då Ilja Grachev ett par minuter senare kunde fånga upp en boll inne i straffområdet och enkelt lägga in bollen bakom Borvall, 1–3, och Bajen åter i tvåmålsledning. Matchen stod nu och vägde och efter att lagen dragit på sig två utvisningar öppnade det upp sig rejält. Bäst på att utnyttja detta var hemmalaget som också kunde sätta reduceringen då Löfstedt hittade fram till radarpartnern Joakim Andersson som kliniskt satte bollen bakom en chanslös Hedberg.

 

Hemmalaget kändes nu hetare och det kändes därför logiskt att Misja Pasjkin valde att kalla till timeout med kvarten kvar. Taktiksnacket gav dock ett bakslag omgående då en felpassning i de bakre leden gav hemmalagets Daniel Johansson fritt läge vilket han inte var sen med att utnyttja, 3–3. Vetlanda började nu vittra två poäng men istället kunde Bajen replikera direkt och det var återigen firma Gilljam/Fagerström som levererade då den förstnämnde hittade fram med en fullständigt makalös passning som Fagerström förvaltade på bästa sätt, 3–4, och Bajen åter i förarsätet.

 

Med fem minuter kvar var det Vetlandas tur att ta timeout för att få till en slutforcering. Efter en omdiskuterad situation där hemmalaget ville ha frislag kunde istället Bajen ställa om genom Jonsson som blev fasthållen med utvisning som följd. Samtidigt visades ännu en hemmaspelare ut på grund av protest och Bajen var nu två man mer. Detta utnyttjade man omgående då Ivan Lebedev kyligt kunde runda ett par hemmaspelare inne i straffområdet innan han rakade upp bollen i nättaket, 3–5. Lebedev var dock inte nöjd där utan kunde strax innan slutsignalen sätta sitt andra mål för kvällen – tillika sitt andra elitseriemål i Bajentröjan – då han frispelades av Jonsson. 3-6 således till slut, och även om känslan är att laget kan betydligt bättre än det man visade upp är det ändå otroligt starkt att plocka med sig två poäng hem till Söder mot ett formstarkt Vetlanda.

 

Nästa match spelas redan nu på fredag då nykomlingen Motala väntar hemma på Zinken. Se till att komma dit och sjung laget mot två nya poäng!

 

/Johan Modin

 

Vetlanda – Hammarby 3-6 (0-2)

0-1  Christoffer Fagerström (42)

0-2  Kasper Milerud, hörna (44)

—————————————–

1-2  Johan Löfstedt, hörna (49)

1-3  Ilja Grachev (54)

2-3  Joakim Andersson (71)

3-3  Daniel Johansson (77)

3-4  Christoffer Fagerström (80)

3-5  Ivan Lebedev (90)

3-6  Ivan Lebedev (93)

 

Publik: 1287

Hörnor: 9-8

Utvisningar: 50-40


En kommentar till Vinst i Vetlanda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se