Herrlaget

Vinst mot Gripen i första träningsmatchen


Hammarby vann försäsongens första träningsmatch efter 5-1 mot Gripen/Trollhättan i ABB Arena. Målen gjordes av Jesper Jonsson (3), Ivan Lebedev samt Kasper Milerud.

 

Ett fyrtiotal Hammarbysupportrar hade tagit sig dom elva milen till ABB-arena i Västerås på lördagseftermiddagen för att se träningspremiären mot Gripen/Trollhättan och dom blev inte besvikna. Redan från start visade de grön/vita var skåpet skulle stå och drev upp tempot ordentligt.

 

Det första målet gjordes elegant av Jesper Jonsson efter framspelning av Robin Sundin och strax efter visade nyförvärvet Ivan Lebedev att han kommer att bli en tillgång när han bröt in och gjorde 2-0 efter pass av Jeppe J. Sedan slog firma Jeppe/Robin till igen med innan Kasper Milerud, framspelad av Fredrik Rubin, fastställde paussiffrorna till 4-0.

 

Tempot var genomgående högt för att vara en premiär och Gripen hängde helt enkelt inte med. I andra halvlek sjönk tempot och Gripen såg till att täta sitt försvar som hade sett virrigt ut i första halvlek och man fick också en reducering genom Niklas Holopianen. I matchen slutskede fastställde Jesper Jonsson slutresultatet till 5-1 efter att ha fått bollen på foten och styrt den i mål.  

 

Överhuvudtaget en positiv start på säsongen även om det är svårt att dra några stora växlar av matchen. Jesper Jonsson såg pigg ut och Ivan Lebedev visade att han kommer bli en publikfavorit på Zinken i vinter. Försvaret var stabilt, Gripen skapade knappt ett avslut i första halvlek, och offensivt såg det piggt ut trots saknaden av de båda anfallarna Christoffer Fagerström och Kalle Spjuth. På söndag väntar hårdare motstånd då Västerås SK väntar i ABB-arena.

 

/Stefan Magnusson


Copyright © 2017 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se