Herrlaget

Hammarby vände till seger mot Sandviken


Hammarby tog en tung seger när gästande Sandviken besegrades med klara 7-3. SAIK inledde bäst och dominerade första kvarten. Efter drygt tio minuter var ställningen 0-2. Men en tidig time-out vände matchbilden. När domaren blåste av för halvtid var Hammarby i ledningen med 4-2. Tidigt i andra halvlek reducerade gästerna på straff, men närmare än så kom inte SAIK. I stället gjorde Hammarby ytterligare tre mål och vann med 7-3.

 

 

Strax innan matchstarten började det regna rejält. Vattnet och det milda vädret påverkade isen, vattnet stoppade upp bollen och på vissa ställen bildades små pölar. Gästande Sandviken fick en drömstart. I fjärde minuten sköt Daniel Mossberg ett snabbt skott, Patrick Hedberg släppte en retur, som Rasmus Forslund kunde slå in till 0-1. Och i tolfte minuten drog Daniel Berlin igång ett anfall. Han spelade in till Christoffer Edlund som utökade gästernas ledning till 0-2. I det läget kunde man inte se något som talade till Hammarbys fördel. Men tränaren Misja Pasjkin valde att ta en tidig time-out, redan innan en kvart var spelad. Och det skulle bli ett matchavgörande drag.

 

Men reduceringen skulle dröja ett tag till. Efter drygt 20 minuter utmanade Kasper Milerud SAIKs målvakt Joel Othén, som tvingades släppa bollen till hörna. Hörnan förvaltade Robin Sundin på bästa sätt. Ett tungt skott i nättaket betydde reducering till 1-2. Drygt tre minuter senare åkte Jesper Jonsson igenom SAIKs försvar, han passade fram till Christoffer Fagerström som kvitterade till 2-2. Sandviken hade tappat sitt spelövertag från första kvarten. I stället var det Hammarby som tog över mer och mer.

 

 

Från läktaren såg det ut som om regnet avtog lite grand och gjorde isen lite mer spelbar. Med kvarten kvar av halvleken blev Adam Gilljam fälld i straffområdet. Domen visade strafftecknet och Adam tog själv hand om straffen. Med ett skott till vänster om målvakten gav han Hammarby ledningen med 3-2. Robin Sundin utökade ledningen till 4-2 med ett långt långskott vid Othéns bortre stolpe. Ställningen stod sig till paus.

 

När andra halvlek startade började regnet tillta alltmer och göra planen svårspelad. Men Sandviken skulle få ett gyllene tillfälle att komma in i matchen. Två minuter in i halvleken fick laget straff, när Christoffer Edlund blev hårt tagen. Han slog straffen själv och kunde reducera till 4-3. Men gästerna var uddlösa för kvällen, Hammarbys försvar stoppade effektivt SAIKs anfall. Kalle Spjuth drog upp ett anfall, bollen hamnade hos Jesper Jonsson som rundade målvakten och satte viktiga 5-3. Sedan följde en kvart av ställningskrig. Spelarna valde oftare långbollar än spel längs isen. Och den matchbilden behärskade Hammarby bäst.

 

 

Med tjugo minuter kvar av matchen utökade Hammarby till 6-3. Också det målet var ett samarbete mellan Kalle Spjuth och Jesper Jonsson. Kalle skjuter och Jesper slår in målvaktsreturen. Sista målet kom på straff. Jesper Jonsson hakas i straffområdet, och Christoffer Fagerström sätter straffen i målvaktens vänstra kryss. I slutminuterna får också 15-årige Johan Hannegård göra matchdebut i A-laget.

 

Hammarbys bästa spelare för kvällen var Robin Sundin och Jesper Jonsson. Men nyförvärven Christoffer Fagerström, Ilja Grachev och Ivan Lebedev visade att de kommer att betyda mycket för Hammarbys spel i vinter. Försvaret spelade stabilt under hela matchen, trots de svåra förutsättningarna. Patrik Hedberg var som alltid säker i målet, även om han inte sattes på så många svåra prov.

 

/Sten Haase
 

Foto: Stéfan Bertolotti

 

Matchfakta

Hammarby – Sandviken 7-3 (4-2)

0-1  Rasmus Forslund (4)

0-2  Christoffer Edlund (12)

1-2  Robin Sundin, hörna (22)

2-2  Christoffer Fagerström (26)

3-2  Adam Gilljam, straff (31)

4-2  Robin Sundin (39)

———————————–

4-3  Christoffer Edlund, straff (48)

5-3  Jesper Jonsson (53)

6-3  Jesper Jonsson (67)

7-3  Christoffer Fagerström, straff (88)

 

Publik: 2331

Straffar: 2-1

Hörnor: 11-5

Utvisningar: HIF 2×10; SAIK 5×10


2 kommentarer till Hammarby vände till seger mot Sandviken

 1. Kallegubben skriver:

  Kanonknall: 7-3!!!
  I klass med SM-finalen 2013: 9-4
  Njut av detaljer och matchstatistik:
  https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=20463

 2. Peter Andersson skriver:

  Bra spelat! Fortsätt så!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Copyright © 2018 Hammarby Bandy. Alla rättigheter reserverade.

Hammarby IF Bandyförening Box 17116, 104 62 Stockholm info@hammarbybandy.se